Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 120 gr liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1.5 dl tej
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 10 dkg narancslekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 30 ml habtejszín

 

Elkészítés
Válasszuk szét a tojásfehérjét és a tojássárgáját. A tojássárgájához adjuk hozzá a lisztet és a sütőport és keverjük sima tésztává. A tojásfehérjét a sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan adjuk a lisztes tojássárgájához. Közepes lángon melegítsünk fel egy palacsintasütőt. Ha már forró a palacsintasütő, akkor egy kanálnyit a palacsinta tésztából öntsünk bele és egy kisebb kört formázzunk, hogy egy emeletes tornyot építhessünk. A töltelék hozzávalóit keverjük össze alaposan. Ha kisültek a palacsinták, tegyük egy tányérra, úgy, hogy egy tornyot alkosson, de a palacsinták között legyen töltelék. Ügyeljünk arra, hogy a töltelékből a legfelső palacsintára is kerüljön. Megszórhatjuk magvakkal, gyümölcs- vagy csokoládé darabokkal is.