Az illóolajok segítenek!
 

Az illóolajokról az emberek nagy részének az otthon illatosítása jut eszébe, amin mi változtatni szeretnénk. Egy jó minőségű, terápiás illóolaj ennél sokkal többre képes. Ehhez lehet segítségedre egy száraz vagy vizes diffúzor és máris gondoskodtál a magad és családod egészségvédelméről, immunerősítéséről, otthonod levegőjének fertőtlenítéséről.

Jelszavunk egészségmegőrzés mindenek felett! Az aromaterápia és ezen belül az illóolajok párologtatása egy gyors és könnyű útja a megelőzésnek. Egészségünk megtartásának igazán kézenfekvő módja, ha mindezt a természet segítségével tesszük. Szervezeted szeretni fogja és vén bolygónk rajongani fog érte.

 

A diffúzorok, más néven elektromos párologtatók az illóolajok légtérbe juttatásának a legkorszerűbb, mindenki számára könnyedén elérhető módja. Megkülönböztetünk vizes illetve száraz diffúzorokat, ami abban különbözik, hogy szükséges-e víz az illóolaj levegőbe juttatásához. A hatás a kiválasztott illóolajtól függ, ami lehet nyugtató, élénkítő, fertőtlenítő, koncentráció fokozó, szorongásoldó. 

Vizes diffúzor esetén ultrahang segítségével jutnak a környezetbe a -tartályába helyezett vízzel együtt- az illóolajmolekulák. Száraz levegő esetén nagyon javasolt.

A legkényelmesebb használatot a száraz diffúzorok jelentik. Tartályába csupán az illóolajat kell belecsepegtetni, a vizet kihagyjuk. A nedvesebb légterű szobákba kifejezetten ezt javasoljuk!

Ne késlekedj még az őszi betegségszezon előtt szerezz be egyet!

Dr. Takács-Tóth Diána
illóolaj-szakértő
vegyész, a gyógyszertudományok doktora
www.herbatherapy.hu
diana.takacstoth@herbatherapy.hu