Június 21.

India miniszterelnöke, Narenda Modi kérésére az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Közgyűlése egyhangúlag döntött a bevezetéséről 2014. december 11-én és a Jóga Világnapjává nyilvánította június 21-ét.

Az ENSZ kezdte el hangsúlyozni, hogy változást akkor érhetünk el, ha megváltozik az emberek értékrendje, életmódja, felfogása. Amit egy felfogás megváltoztatással kell indítani, megmutatva az embereknek, miért fontos a Jóga, hiteles emberekkel. Kialakítani az életmódot mindehhez, amit a szokások megteremtésével tudunk kialakítani. Minden szokás kialakításához 21 nap szükséges. Mikor pedig már meg van a kialakított életmód, felfedezzük a hozzátartozó értékeket, amit így már automatikusan követni fogunk és betartani.

Alapvetően a jóga a tudat átalakítását, illetve a karma és az újjászületés körforgásából való megszabadulás elérését szolgáló indiai vallási módszerek és technikák. De amennyiben ezekkel nem is azonosulunk teljesen, mégis vannak olyan hasznos élettani hatásai, ami miatt igenis érdemes kipróbálni és alkalmazni a mindennapokban.

A jóga jótékony hatásai:

  1. Az izmok merevségét lágyítja és hajlékonnyá, könnyűvé tesz.
  2. Egyensúlyt teremt a test-lélek között.
  3. Helyes légzés által egy befogadó állapotba helyez és lecsendesíti a testet is.
  4. Javul a Tüdő kapacitása.
  5. Jóga annyira lesz intenzív, amennyire te szeretnéd és ezáltal a számodra megfelelő eredményt érheted el általa.
  6. Az alvásban is segíthet.
  7. Növeli az energiaszintet.
  8. Helyes testtartásban is segít.
  9. A meditáció segítségével pedig az elmét is nyugalmi állapotba helyezi, ezáltal pedig feltöltődhetsz.
  10. Élvezheted a egymásutáni órákban, hogy egyre jobban tudod már csinálni az adott formákat.

Ha szeretnél újítani, ha úgy gondolod, hogy egy mozgás akkor lesz igazán jó, ha a lelkedet is építi, akkor a jóga a te sportod. Ezen a napon pedig nagyon sok helyen ingyenesen lehet kipróbálni.

Végül pedig hadd köszöntselek titeket azzal a szóval, amit a jógán szoktak elmondani: Namaste

És hadd írjam le nektek mit is jelent ez az egy szó, mennyi gazdag gondolat van benne.

„Üdvözlöm a Benned lakozó Istenit. Nagyra becsüllek Téged, hordozóját a Világ Egének, hordozóját a Szeretetnek a Fénynek. Tisztelem Benned az Igazság és a Béke Templomát.”

Mitruczky Szandra