Tizedik alkalommal várják az 50+-os korosztályt a megszokott helyszínen Budapesten, a BOK Sportcsarnokban (volt SYMA Konferencia- és Rendezvény-központban) 2018. november 23-24-én – tudtuk meg Horváth Krisztina ügyvezető igazgatótól, aki a seniorok legnagyobb hazai találkozójának immár egy évtizede szervezője és háziasszonya. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mottó: „Ne félj az öregedéstől!
A fejlődés végtelen!”

Müller Péter

 

 

 

 

 

 

 

 

– Új lendülettel kezdtük meg az idén a hagyományos kiállítás és seniortalálkozó szervezését, egyrészt azért, mert úgy éreztük, a jubileum kötelez bennünket, hogy minden eddiginél szélesebb kiállítói kört nyerjünk meg az expo számára, másrészt, hogy sok újdonsággal szolgáljunk a látogatóknak a programok, a különböző szolgáltatások és a vásárlási-kikapcsolódási lehetőségek terén is.

 

A Nyugdíjas Expo néven elindított rendezvényünk nagyon népszerű lett az elmúlt évek alatt, s mivel az utóbbi időben azt tapasztaltuk, hogy már az 50-es korosztályból is sokan és szívesen látogatják a kiállítást, év közben pedig mind többen olvassák a www.seniorplus.hu életmódmagazinunkat, időszerűvé vált a megújulás. Ezért váltottunk nevet – az idei évtől 50+ Seniorplus Expóra invitáljuk a látogatókat, az „aktívan 50 felett” jelszó jegyében – hangsúlyozta Horváth Krisztina. 

 

Mint az ügyvezető igazgató-asszony elmondta: a névváltozás bizonyos tartalmi megújulást is takar, hangsúlyt kapnak az aktív életet, a mozgást, az egészség megőrzését, a megelőzést, az időskorról való öngondoskodás lehetőségeit előtérbe helyező ajánlatok, amelyek természetesen immár korhatár nélkül mindenki számára fontosak. 
Ma már egyre komolyabban kell venni, hogy „nem csak a húszéveseké a világ!”, mivel Magyarországon a lakosság több mint egyharmada az 50 év feletti korosztályhoz tartozik – mutatott rá. Szerinte azok is, akik még dolgoznak, aktívak a munka világában, már gondolnak, netán készülnek is a nyugdíjas éveikre. 

 

– Rendezvényünkkel szeretnénk segíteni az 50+-os korosztály felkészülését a boldog nyugdíjas évekre. Nekik és az idősebb korosztálynak, a nyugdíj mellett dolgozóknak, illetve az aktív nyugdíjas életet élő embereknek szól a Seniorplus Expo – emelte ki. 
A kiállítás megrendezését aktívan segítő idősszervezetek, klubok, valamint a visszatérő kiállítóik és a támogatók egybehangzó véleménye, hogy a mai, gyorsan változó világban Magyarországon különösen szükség van az idősebbek életével, mindennapjaival foglalkozó kiállításra, rendezvényekre és speciális médiára. Hagyományosan az expóra időzítve jelenik meg december 6-án a Seniorplus Évkönyv 2019, amely a korosztály mindentudó kézikönyve, rovatai átfogják az aktív időskorlét minden területét, a gasztronómiától az életmódon át a testi-lelki egészségig, a kultúrától a tudományig. 

 

 

 

 

 

 

– A tavalyi telt házas kiállításon csaknem 11 000 látogató volt – hangsúlyozta Horváth Krisztina. – A Seniorplus Expón a látogatók az idén is több száz termelő- és szolgáltatócég, egyéni és társas vállalkozás termékeivel, újdonságaival ismerkedhetnek meg, amelyek az egészségmegőrzést, az életminőség megőrzését szolgáljak. A rendezvény hagyományos résztvevője a szűrőkamion, az idén is ingyenes, átfogó szűrővizsgálaton vehetnek részt a kiállítás látogatói. Lesz termelői piac, karácsonyi vásár is, de válogathatnak a kedvezményes hazai és külföldi üdülési, utazási lehetőségek, kulturális programajánlatok között, számtalan ötletet találnak a szabadidő tartalmas eltöltéséhez.

 

– Idén is kiemelten foglalkozunk az idősbarát szállodák, gyógyfürdők, vendégváró helyek bemutatásával –  sorolta az érdekességeket Horváth Krisztina –, a hideg téli napokra hangulatos színházi estéket és egyéb remek programokat kínálunk. Sokszínű és igényes műsorral várjuk a budapesti és vidéki látogatókat a rendezvény mindhárom napján. Alapvető célunk, hogy minden látogató, idős és fiatal, érezze jól magát, a Seniorplus Expo tartalmas hétvégi kikapcsolódásra várja a családokat, a nagyszülőket és az unokákat is.

Az 50+ Seniorplus Expo műsorvezetője az idén is, mint eddig minden alkalommal, Beleznay Endre előadóművész lesz. Többek között fellép Nyári Károly és két lánya, Alíz és Edit, Soltész Rezső, Szíj Melinda és Radics Márk, valamint az Abba Sisters, Elek Ica és Horváth Gyöngyi. 

 

 

Az 50+ Senior Expo a korosztály egyetlen és legfontosabb országos rendezvénye! 

Budapesten a BOK (volt SYMA Konferencia- és Rendezvényközpontban) 2018. november 23–24-én várja az érdeklődőket!

Nyitvatartás: 9–17 óra.