KanDao QooCam  – a kézreálló szuperkamera 

 

A KanDao QooCam egyszerre meghökkentő technikai vívmány és meghökkentő látvány.
A legjobb dolog benne, hogy szinte semmit nem kell vele vesződni. Van egy váltógombja, amivel vagy teljes látószögű (180 fokos) 3D felvételt lehet készíteni, vagy pedig 360 fokos körpanorámás 2D felvételt. Aztán már mehet is a fotó vagy videó, a kézremegést képstabilizátora tünteti el a képből. 

 

 

Nemcsak fotózásra, hanem videofelvételre is alkalmas.
A beépített fix akkumulátor legalább 3 órás üzemidőt garantál. Ebbe a mozgókép-készítést is beleértik, tehát egy teljes feltöltéssel fotózáshoz még ennél is tovább kiszolgál.
A digitális képfelfeldolgozása olyan gyors, hogy még utólagos visszajátszású lassított felvételre is képes. Ehhez az eredeti esemény sebességének maximum ötszörösével tud az elektronika mozgást rögzíteni. A felpörgetett felvétel normál sebességű lejátszása adja a lassított mozgás élményét.
A KanDao QooCam az elkészített anyagokhoz felár nélkül kap utólagos képmegmunkáló szoftvert. Sokat tudunk javítani a képminőségen és egy sor egyéb lehetőséget is kínál az alkalmazás (pl. gyors videovágás). A körpanorámás felvételt úgy készíti el, hogy miközben a kamerát folyamatosan körbe mozgatjuk időközönként egy fotót lő és ezeket a képeket intelligens módon úgy lapolja össze, hogy az illesztés tökélest lesz.

Különlegessége, hogy élőben tud közvetíteni videót USB-n vagy továbbítani fotókat a mobiltelefonra.

 

Három optikája nagy fényérzékenységű és az egész szerkezet tartós, mert nem műanyag tokozású, hanem fémből van. Praktikus megoldás, hogy hossztengelye mentén derékszögben el lehet fordítani ettől aztán sokkal kényelmesebb a fogása és különleges egyedi felvételeket tesz lehetővé.
Többlencsés megoldása sztereo képeket is elő tud állítani, velük megfelelő sisakot használva térérzetű látványt (VR) alkot, vagy bennünket a kibővített virtuális valósághoz (AR) segít hozzá.

 

A KanDao QooCam formatervezése is bajnok kivitelezésű, általa tavaly seregnyi dizájndíjat zsebelt be.

 

https://www.kandaovr.com/qoocam/

 

KanDao QooCam

Sándor Gy. Zsolt
+36 30 270 5986
szs.pr@upcmail.hu