Föld órája március 30-án!

2019. március 30-án, szombaton 20:30-21:30-ig legyen sötét a Földön ismét! A visszaszámlálás elindul. Adjunk egy órát a Földünknek! Mutassunk példát, legyünk része a világ legnagyobb önkéntes civil akciójának, és fejezzük ki szeretetünket és elhivatottságunkat bolygónk megőrzése mellett!

 

Ebben az egy órában, március utolsó szombatján, ha lekapcsoljuk a fényeket, áramtalanítjuk az elektromos készülékeinket, akkor a mesterségesen megteremtett sötét nemcsak szimbólum a természetes sötétség mellett, hanem egy tudatos döntés is, hogy az emberiség figyelmét felhívjuk a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mellett.

 

 

A Föld órája akciót Ausztráliában indította az ottani WWF (World Wide Fund for Nature, Természetvédelmi Világalap) 2006-ban – Sydney városában kapcsolták le a fényeket egy órára először, hogy a klímaváltozásra hívják fel a figyelmet. Néhány évvel ezután már világméretűvé lett a helyi kezdeményezés.

 

2008-ban Magyarország is csatlakozott, majd 2001-től kiegészült az akció egy környezetvédelmi fogadalomtétellel az év többi napjára is, ami a fogyasztás-csökkentést helyezte előtérbe.

 

2015-ben a WWF Magyarország a Föld Órája előtt egy héttel felhívást tett ki Nagy Zöldítési Akció címmel. Nagy lelkesedéssel kapcsolódtak a programhoz a hazai nagyvárosok. Azóta minden évben valamilyen újdonság előzi meg a Föld Óráját itthon.

 

Idén már 4 héttel az eredeti óra előtt is vannak akciók, programok, amikhez lehet kapcsolódni családdal, barátokkal vagy akár egyénileg.

 

A Föld dolga mindannyiunk ügye!

Szabó Ági