Közelednek az Ünnepek és gondolatban már most ajándékozzuk egymást! Kinek mit adhatnánk, amitől boldog lehetne? Az élmény ajándék mindig tartós örömöt okoz ajándékozónak és ajándékozottnak egyaránt, ha szívvel, szeretettel választjuk meg azt. Minden, ami szeretetből fakadó, az örömet adó! 

 

 

 

Tudunk-e még szeretni? Magot vetni, nevetni?
Mi zúdul, mint lavina, mit mond erről Vali, na?
Versben, dalban van ima, meg lehet hallani ma?
Én magam egy szeretet falú házra gondolok ebben a versemben!
Hajdan Vali: Szeretet Faluház
Legyen Szeretet Faluház,
egy szeretet alapú váz,
ahol van kívül-belül szeretet,
s hordunk angyalruhát!

 

Legyen szeretet falú ház,
nincs felül és nincs alul máz!
Tanuljuk együtt ezt a szerepet,
s hordjunk angyalruhát!

 

Legyen szeretet-faluház,
szeretetlenség ma úgy ráz!
Tanuljuk együtt, mi a szeretet,
s éljünk angyalul hát!

 

 

 

Szavaimban van egy kis játék, s színeimben is enciánkék! Ezért sem vagyok már színtelen, színekben rímelek szüntelen. Szívemben is van ajándékszín, virágzik úgy, mint a Játékszín! 

Erről jut eszembe egy Játékszínes színes ajándék ötlet gyerekeknek, természetesen színházi előadás, a Játékszínben, ahol hamarosan látható lesz a világ egyik legismertebb meséjének legújabb, zenés színpadi változata. 

Hamupipőke története elevenedik meg a színpadon az osztrák szerzőpáros, Thomas Jorda és Pavel Singer átírásában. A magyarországi bemutató az opera- és operett világából ismert művészekre épül, a főszerepeket azonban ígéretes fiatal énekesek alakítják.
 

 

 

 

 

 

A címszerepet a tizenhét éves Varga Vivien, az Ének iskolája című tehetségkutatóban feltűnt és a 2017-es Sztárban sztár +1 kicsi győztese játssza. Hamupipőke hercegeként Ódor Botond lép színpadra. A fiatal tenor több operaprodukcióban kapott szerepet az elmúlt években, többek közt a Pécsi Nemzeti Színház Macbeth előadásában.

 

A másik szereposztás címszerepében Sipos Marianna, több nemzetközi verseny döntőse és különdíjasa látható még, a további szerepeket Iván Gál Judit, Teremi Trixi, Bokor Jutta, Vághelyi Gábor, Zsadon Andrea, Egyházi Géza, Szolnoki Tibor és Dénes Viktor alakítja. Karmester: Tassonyi Zsolt.

 
A Tesla Teátrum előadása, a Szélkötő Kalamona c. mesemusical is kiváló ajándék, családi program lehet, amit szintén szeretettel ajánlok gyerek és felnőtt nézőknek is, mert a zene és a szöveg is olyan, ami elvarázsol és felemel, egy mesevilág életre kel. Aki csak látja, csodára lel, arcán mosoly ott már a jel!

Litvai Nelli–Eörsi István–Darvas Ferenc: Szélkötő Kalamona című mesemusicalje egy magyar népmese alapján született, Vas-Zoltán Iván rendezésében, nagyszerű szereplőkkel. Az eredeti népmese zenés színpadi feldolgozásából nemcsak azt tudhatjuk meg, ki lesz a királykisasszony férje, hanem azt is, milyen hosszú az út a disznópásztorságtól a királyi trónig – olvasható az előadás ajánlójában. 

Ne feledjétek, színházjegyekért forduljatok hozzám, de ne csak akkor, mikor az interneten már elfogyott ám!

 

 

 
Ünnepre készülődöm én is és szeretettel ajánlom magamat is programként , hívok minden kedves Olvasót „AngyVali üzenet” c. szeretet délutánomra a Liget Étterembe 2018 december 22-én 15 órára a Ver-Deco Galériába, ahol csodás festmények között fogok verselni és dalolni, Veletek együtt örvendezni a szeretet fényében. 

 

Örvendjünk együtt, hogy itt van az Advent,
s hogy eljön, kit várunk, mondjunk rá Ámen-t!

 

 

 

 

Hajdan Vali

szervező-költő-és előadóművész

mobil: 0670/248-0547

hajdan.vali@gmail.comhttp://montazsmagazin.hu/hajdan-vali-eloadomuvesz-kolto-mesevilagaban/
https://www.facebook.com/hajdan.vali
http://www.poet.hu/szerzo/Hajdan_Valeria
http://www.spiritszinhaz.com/