Nincs is jobb, mikor az ember egy hideg téli napon, karácsonyi hangulattal a szívében és lelkében szerettei körében elfogyaszt egy forró italt. Ezért úgy gondoltam, hogy megosztok a kedves olvasókkal két remek receptet, amelyek tökéletesek az ünnepek alatt!

 

 

Forralt bor Éva módra

 

Hozzávalók

1 liter  fehér-, vörös-, rosé bor
4 evőkanál Stevia vagy más kalóriaszegény édesítőszer
12 db szegfűszeg
6 db fekete kubeben bors
1 db vanília rúd vagy egy kiskanál őrölt vanília
1 kiskanál fahély
Díszítésre: tejszínhab es örölt pisztacia

 

Elkészítés

A bort tegyük fel a tűzhelyre melegíteni, mikor már meleg, akkor hozzáadjuk a többi hozzávalót. Nem hagyjuk főni, csak néhány másodpercig forraljuk egybe az ízeket. Ha felforraljuk és főzzük, akkor az alkohol tartalma a bornak elpárolog. Tálaláskor édesítés nélkül tejszínhabot teszünk a tetejére és őrölt pisztáciával megszórjuk. Forrón fogyasszuk el. Ha szívószállal kínáljuk, akkor még nagyobb  a hatása!
 

 

 

 

 

 

 

GROGG Ádám módra

 

 

Hozzávalók

1 liter zöld vagy fekete tea
1 dl rum
4 evőkanál Stevia vagy más kalóriaszegény édesítőszer
6 db szegfűszeg
2 db kubeben bors
csipetnyi fahéj

Elkészítés

Tegyünk bele minden hozzávalót vízbe a teán és a rumon kívül. Ha felforrt a víz, akkor adjuk hozzá a teát és a rumot. Lefedve kb. 10 percig hagyjuk állni, majd szűrjük le a poharakba.
Egészségedre!
 

 

 

 

 

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket és B.U.É.K!

 

 

Busch-Turcsányi Sipos Éva
Természettudományok docense
eva.turcsanyi.busch@gmail.com
eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest