A Millenárisra költözik az idei, tízéves KávéBár Bazár

Korlátlan kóstolók és bulihangulat vár a csarnokban rengeteg programmal

 

www.kavebar.hu
https://www.facebook.com/events/1857403854351505/

 

 

Idén február 9-10-én szerveződik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a 10. jubileumát ünneplő KávéBár Bazár, melynek a Millenáris Park B csarnoka ad otthont. 
A látogatók a belépőjegy megvásárlásával több, mint negyven kiállító termékeit; kávékat, teákat, borokat, söröket, párlatokat, és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak egész nap a standokon. 
Hazai manufaktúrák és jól ismert kereskedelmi márkák egyaránt megjelennek a kiállítók között, s a kóstolások mellett persze vásárolni is lehet. Csúcsminőségű tételek érkeznek az eseményre, s a hazai piac színe-java képviselteti magát. 

 

A két nap során három országos bajnokság zajlik: a baristák a Magyar Cup Tasters Bajnokságon mérhetik össze tudásukat két napon át, s a nyertes képviseli hazánkat a berlini világdöntőn. Néhány éve magyar világbajnoka lett a kávékóstolók versenyének, s idén is erősnek ígérkezik a mezőny itthon. 
A „civil” kávésok országos versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság szombaton várja az érdeklődőket, s a megmérettetés a professzionális verseny szabályai szerint zajlik. Vasárnap lesz a Magyar Bártender Szövetség szervezésében a Hidegháború – Cold Brew Cocktail verseny, melyet bárkonferencia követ estig. 
Ugyanakkor nemcsak versenyek, hanem előadások, bemutatók, vezetett kóstolók is színesítik a KávéBár-hétvégét, sőt, még robotok felbukkanására is számíthatunk! 

 

 

Szombaton 13:00 órától kezdődnek az előadások, lesz nyerskávé-kurzus a Kilimanjaro Specialty Coffee szervezésében, indonéz kávékóstoló az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ támogatásával, home barista workshop, kávés kerekasztal, s a napot pezsgő-mesterkurzus zárja. Vasárnap a versenyek mellett egy igazán különleges bemutatóval indul a délután, az Enjoy Budapest Café robotjai látogatnak ki az eseményre, s a kávézó üzemeltetői bemutatják, milyen az élet a robotkollégákkal. 
Nem kevésbé izgalmas a The Pink Project-előadás, ahol egy új kávé-variáns kerül szóba, majd pedig elsajátíthatjuk a professzionális „kávéérzékelési” alapokat, vagyis bepillanthatunk a hivatásos kávékóstolók munkájába. Őket követi a Berlinből érkező  19grams pörkölő, amely workshop keretében is bemutatkozik, késő délután pedig egy különleges teaelőadás zajlik, kreatív teakoktélokkal kísérve. 
A standokon is számos izgalmas kísérőesemény várható, lesz kávékoktél-kóstoló, saját kávékészítés különböző lágyságú vizekkel, cava és prosecco-kóstolók, és egyéb limitált kóstolóprogramok, mind a belépő árában. A specialty kávék mellett az olasz espresso rajongói is találnak kedvükre valót, de teából, sőt, teakoktélból sem lesz hiány!    

 

Idén bővített gasztro-választékkal is készülnek a szervezők; sushi, tapasok, levesek és desszertkülönlegességek is megtalálhatók a standokon. A kávék, teák, borok, buborékok, sörök és párlatok korlátlan vagy limitált kóstolását, valamint egy palack ásványvizet is tartalmaz a belépő. A nagyközönséget és szakmát egyaránt váró hétvégi esemény 11:00-19:00 között tart nyitva, s az indusztriális csarnok tereit betölti majd a kávéillat, live DJ fokozza a hangulatot, s két napon át lehet tanulni, tesztelni, vásárolni, szórakozni, társasági életet élni csúcsminőségű kávé- és báritalok kíséretében. 

 
RÉSZLETES PROGRAM
 
SZOMBAT
 
Színpad
11:00-15:00 Amatőr Magyar Barista Bajnokság
15:00 – 19:00 Magyar Cup Tasting Bajnokság elődöntője
 
CAFÉ&Bar Lounge
13:00 – 14:00 Cup tasting – Ismerd fel! Mik a különbségek a kávéban, ha különböző napokon dolgozzák fel azonos termőterületről, feldolgozó-állomáson // Kilimanjaro Specialty Coffee zöldkávé forgalmazó
14:00 – 15:00 Home barista workshop //Lonkai Márton/Steamhouse Café
15:00 – 16:00 Indonézia – kávé és terroir // Addy Soemantry, Szongoth János/Semiramis  
16:00 – 17:00 Kávé+ panelbeszélgetés Várady Tiborral // Espresso Embassy 
17:00 – 18:00 Pezsgő mesterkurzus // Varró-Túróczi Anett/VARROS
 
14:00 – 18:00 House Blauw live DJ set
 
VASÁRNAP
 
Színpad
12:00 – 14:00 Magyar Cup Tasting Bajnokság döntő
14:00 – 15:30 Hidegháború – Cold Brew Cocktail verseny
15:30 – 16:00 Bacardi Legacy hazai döntőseinek beszámolója a moszkvai világdöntőről
16:00 – 18:00 Bárbeszéd bárkonferencia  
 
CAFÉ&Bar Lounge
13:00 – 14:00 Hello Robot! Találkozás az Enjoy Budapest Café robot kollégáival
14:00 – 15:00 The Pink Project // Lonkai Márton barista bajnok/Steamhouse Café
15:00 – 16:00 Kávé – ízlelés, érzékelés, kóstolás, ahogy a profik 
// Nagy-Bertók Anita/WARDA Coffee Roasters 
16:00 – 17:00 19grams Berlin – bemutatkozó és cupping // Bagdi Bence
17:00 – 18:00 Tea, terroir, teainspirációk – Előadás és teakoktél-bemutató 
// Mihályi Zoltán/Dilmah, Oláh Richárd – StAndrea Wine&Skybar
 
STANDPROGRAMOK (a programok listája bővül)
 
La Marzocco Roasters 
Naponta két vendégpörkölő mutatkozik be a standon délelőtti és délutáni beosztásban.
 
BWT Aqua Bar
Water&Coffee ROK&Roll!
A standon egy ROK Espresso gépen különböző lágyságú vizekkel készíthetnek a szakemberek a saját kávéjukból (akár helyben őrölve) espresso italokat.  
 
Agárdi Bár
Kávékoktélok és koktélkülönlegességek az Agárdi párlatokból Dreghiciu Gábor bártendertől mindkét nap 14:00-15:00 és 17:00-18:00 óra között 
 

KIÁLLÍTÓK (a lista még bővül)

KÁVÉ
19grams-Berlin, Awaken Company, Big Ben Tea, Kávé, Whisky, Black Sheep Coffee&Micro Roastery, By Beans Coffee, Caffé Perté, Caffé Vergnano, Casino Mocca, Coffee 42, Costadoro, Dalla Corte Hungary, DeLonghi, Eureka Coffee Machine, fekete, Goosebumps.Coffee-Modbar, illy, Impresso Micro Roastery, Kávékalmár, Kultúrpresszó, La Marzocco, Lavazza, Lucky Cap Micro Roastery, Progast, ROK espresso, Steamhouse Cafe, WARDA Coffee Roasters 
 
BOR/PÁRLAT
Agárdi Pálinkafőzde, Bottle Life, Büttner Borbirtok, Istvándy Birtok, Liquid Gold-DLB, Schiszler Pálinkák, Vabrik Pince, Varros & Co., Vino Castillo, ZIP’S BEER
 
GASZTRO
Chococard, Csokizóna, Cserpes, Desszertműhely, Dessert Service, Dilmah Tea, Stelázsi, Wasabi Sushi, ZIP’S – Gastro
 
VÍZ, EGYÉB
BenDa Fashion, BWT Hungária, 383 The kopjary water, PlaccON, Simpra, TADAMM 

 

 

JEGYEK – a belépőjegy tartalmazza a kávék, teák, forró csokik korlátlan kóstolását, valamint borok, pezsgők, sörök, párlatok kóstolását, egy palack 383 The kopjary water ásványvizet, a BWT Aqua bar szolgáltatásait, s a programokon való részvételt!

Elővételes napijegy: 3000 Ft
Elővételes kétnapi jegy: 5500 Ft
Napijegy a helyszínen: 3500 Ft

 

Jegyértékesítő partnerek: 

 

Steamhouse Cafe – 1011 Budapest, Batthyány tér 5.
ABC By Beans – 1054 Budapest, Hold u. 13.
Sock's Coffee – 1074 Budapest, Dohány u. 1.
Online jegyértékesítés: www.jegymester.hu

 

(A rendezvény 14 éves kor alatt ingyenes)

További információ: www.kavebar.hu
Facebook-oldal: https://www.facebook.com/events/1857403854351505/