Nyakunkon a bikiniszezon! Hacsak nem rendelkezünk masszív víz- és tömegiszonnyal a nyár legjobb része a strandolás, hűsölés a vízben, lazítás a parton és az esti borozások.

Férfiembernek ilyenkor van a legjobb dolga az öltözködéssel: magára ránt egy fürdőgatyát és készen is van. Őket nem szokta különösebben foglalkoztatni a fürdőnadrág-trend és a derékbőségük sem.

Mi nők nem vagyunk ilyen szerencsés anyagból. A fürdőruha hiába foglal kevesebb helyet a szekrényben, mint egy csomag papír zsebkendő, a legnagyobb körültekintést igénylő ruhadarab. És ugyanúgy nem elég belőle egy vagy kettő egy szezonban, ahogyan cipőből sem. Nem a testalkatunkhoz illő fazonokról szeretnék beszélni, azt meghagyom azoknak, akik valóban értenek hozzá, hanem arról, hogy fürdődressz-választás szempontjából azt is figyelembe kell vennünk, hol fogunk megmártózni.

 kell-egy-uj-furdoruha

Mert különböző élethelyzetek különböző fürdőruhát kívánnak. Az egész napot el tudja rontani, ha a fürdőruhánk nem passzol a helyszínhez, helyzethez és folyton feszengünk miatta, igazgatjuk, húzogatjuk.

Ha uszodába megyünk:

Az uszodának nem a lazítás a fő profilja, ott sporttevékenység folyik. Úszáshoz a legjobb választás a klasszikus úszódressz vagy legalább valamilyen egyrészes fürdőruha. Ha csak bikiniben érezzük jól magunkat, a szexis darabokat akkor se itt mutassuk be, hanem válasszunk szorosabb, de kényelmes kétrészest!

Családi csobbanáshoz:

Ha kisgyerekkel, főképp babával megyünk strandra, erősen ajánlott az egyrészes, jól tartó fürdőruha. Kevés kínosabb dolog van annál, mint mikor viháncolás közben gyermekünk egy óvatlan mozdulattal belekap a bikinifelsőnkbe és olyat villantunk, mint Janet Jackson a Super Bowl döntőn vagy esetleg még ciciző totyogónk úgy dönt, kiszolgálja magát a part menti kávézóban.

kell-egy-uj-furdoruha1

Lazuláshoz, napozáshoz:

Elő a bikinivel! Mégiscsak kényelmesebb, lazább egy kétrészes fürdőruha, gyorsabban szárad, nem beszélve arról, hogy a vékony pántok praktikusak, nagyobb testfelületen le tudunk barnulni.

Az sem árt, főként, ha beltéri fürdőzést kedveljük, ha minden fazonból van egy cseredarabunk és nem a testünkön szárad a fürdőruha. A vizes közeg remek táptalaj a baktériumoknak, amik különböző fertőzéseket okozhatnak. Zárt térben lassabban szárad a fürdőruha, több idejük van a kórokozóknak felszaporodni és zárt térben miatt könnyebb felfázni is, mint kánikulában, szabad levegőn.

Farkas Bernadett