Kezded megérteni, hogy mit üzen a környezetted?

 

A napi feladatok annyira lefoglaltak, hogy észre sem vetted a körülötted zajló ok okozati összefüggéseket. Pedig tudom, szeretnél kikerülni az ismétlődő rutin feladatokból, fellélegezni, pihenni és örülni valaminek. 

Amikor hosszabb távon kialakult egy ilyen állapot, az önbizalom elvesztésével járhat, mely lelki és fizikai tünetekben, pl. elhízásban, lustaságban, a kreativitás hiányában és egyéb betegségekben nyilvánulhat meg.

Ha elveszíted a saját önbecsülésed, akkor egyre gyakrabban látod meg a másik hibáját. Már nem is őt látod valójában, már nem egy irányba néztek, megfeledkezel a közösen kitűzött célokról. Még szereted a társad, de már kevésbé látod az erényeit, mert kritikus szemmel néztek egymásra. Szervezzétek meg a feladatokat, lépjetek ki az árnyékból a fénybe!

„Bajainkért sokszor a külső körülményeket vádoljuk, holott mi formáljuk ilyenné azokat. Ha rendet teremtünk magunkban, legnehezebb helyzeteinkben is megtaláljuk a megoldást.” – idézet a Fény és Árnyék című könyvből.

Környezetünk felmérésére szükség van, mert a problémákat csak úgy lehet megoldani, ha felszínre hozzuk a létezésüket. Lakásunk az önmagunkhoz való viszonyulásunkról árulkodik. A könyv 3. fejezete (https://csakanoknekmagazin.hu/termekek/kunczly-judit-feny-es-arnyek )a Beszédes környezet lépésről lépésre segíti megérteni a környezet mondanivalóját, és a főbejárattól a legkisebb helyiségekig útmutatót nyújt a megoldáshoz. 

Kunczly Judit
[email protected]
Mobil: +36 30 9646795