Az Élet sokszínű és gyakran váratlan meglepetésekkel is szolgál. Néha úgy jön az áldás, hogy nem is számítunk rá. Amikor a gyermekáldás beköszönt, az első elérzékenyülés és az öröm pillanatait megélve, a legtöbb nő azonnal „aggódni” is kezd, hogy a baba egészségesen fejlődjön.

 

 

 

 

Vannak, akik úgy vélik, hogy a magzat megfelelő táplálása mennyiségi növekedést jelent a várandós számára. Pedig az igazság az, hogy a minőségi táplálék bejuttatása válik elsődlegesen fontossá. Ahhoz, hogy a magzat a fejlődéséhez a legoptimálisabb feltételeket kapja, a mamának érdemes megtennie minden tőle telhetőt. Ilyenkor számos tanács érkezik a környezetből. Mindenki „jót akar”. Mindezen belül nem mindig könnyű a választás, bár a felelősség súlyát bizony érezzük. Érdemes a választásnál alaposan utána nézni annak, mit, miért érdemes fogyasztani.

 

Mivel testben és lélekben igencsak különbözőek vagyunk, elsődleges lépésként célszerű megismerni a genetikai adottságainkat, hogy kellő hozzáállás mellett, a megfelelő tudás birtokában dönthessünk arról, mivel tudunk a legjobban szolgálni önmagunknak és a babának. Hiszen ne felejtsük el! A mama szervezetét megterheli a magzat fejlődése. A teljes folyamat, tulajdonképpen egy óriási élet-képzés. A test kifejlődése, egy alig ismert, ám nagyon komoly szabályszerűség mentén történő biokémiai rendszernek köszönhető. Ahol mindennek oka van.

 

 

 
 

Rendet tartani könnyebb, mint rendet tenni!

 

„EGYSZERŰBB AZ EGÉSZSÉG MEGTARTÁSÁÉRT HOZNI ÁLDOZATOT, MINT BETEGSÉGBŐL MEGGYÓGYULNI, MERT AZ SOKKAL NAGYOBB ÁLDOZATOT KÖVETEL.” (PROF. DR. PAPP LAJOS)

 

Amit eszel, azzá leszel. Így szól a mondás. Nem, nem csak átvitt értelemben, hanem valóságosan is. Hiszen a bevitt táplálékban található enzimek, vitaminok, antioxidánsok, flavonoidok mind-mind beépülnek a szervezetbe, segítik az egészséges sejtműködést. A várandósság idején ez talán még fokozottabb felelősséget jelent, mint egyébként, amikor „csak” önmagunk egészségéről van szó!

 

 

Érdemes tudni róla!

 

A FOGANTATÁSTÓL SZÁMÍTOTT ELSŐ 1000 NAP ALAPVETŐEN MEGHATÁROZZA A HOSSZÚ TÁVÚ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTUNKAT.

 

A fogantatástól számított első 1000 nap egészségvesztesége nem, vagy csak alig nyerhető vissza később.

 

A fogantatástól számított első 1000 nap táplálása és környezeti hatásai, nagyobb befolyással bírnak számos felnőttkori népbetegség kialakulásában, mint a későbbi életszakaszok vagy akár a genetika.

 

Kognitív területek – autizmus, hiperaktivitás – immunrendszer – elhízásra való hajlam – zsírsejtek száma – szív és érrendszeri megbetegedésekre való hajlam – I / II típusú diabetesre való hajlam – csontritkulás mértéke az idősebb korban – allergiás megbetegedések – Crohn-betegség. Érdemes megelőzni bajt. Különösen, ha lehetőségünk nyílik erre!

 

 

 
 

Mit tehetünk a születendő kisbabánk egészségéért?

 

A színanyagokban gazdag zöldségek és gyümölcsök szerepet játszanak betegségek megelőzésében:

 

AZ EGÉSZSÉGTUDATOS TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLETSTÍLUS TÁMOGATJA A GENOM EGYSÉGÉNEK FENNTARTÁSÁT, A TELOMER EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉT. SZÍNES GYÜMÖLCSÖK, ZÖLDSÉGEK NAPI FOGYASZTÁSÁVAL BIZTOSÍTHATJUK A MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ ÉS MINŐSÉGŰ TÁPANYAG BEVITELT !!!!

 

Az antioxidánsok komplexen, táplálkozási környezetben előnyösek. (P.Dolara et al.:Eur.J.Nutr.,51/2012/,769-781)

 

A polifenolok támogatják a mitokondrium egészséges működését, ezáltal a redox egyensúly fenntartását.

 

A mátrix alapvetően meghatározza a növényi antioxidánsok biohasznosulását és élettani hatásait. (X.Zhu et al.:Food Res.Int.,47/2012/,1-5)

 

 

 
 

Hogy csináljuk mindezt meg a gyakorlatban?

 

NUTRIGENOMIA- ELSŐ EZER NAP

 

Az édesanya minőségi táplálkozása, tudatos életmódja kulcsfontosságú több területen.

– a megtermékenyített petesejt beágyazódása – méhlepény egészsége – a vetélés kockázatának csökkentése

– a velőcső záródási rendellenesség rizikójának csökkentése

– koraszülés esélyének csökkentése

– preeclamsia előfordulásának csökkenése – egészséges kognitív fejlődési folyamat biztosítható

 

OBESITAS

 

A fogantatástól számított első évek meghatározóbbak a gyermekkori és a felnőttkori elhízásban, mint a későbbi gyermekévek.

– A prenatalis tényezők szerepe sem elhanyagolható! A táplálkozási szokások, minőségi táplálkozás megléte létkérdéssé válhat

– A kismama táplálkozási „íz világa” a fejlődő magzatra hatással van. Hozzájárul ahhoz, hogy a gyermek a későbbiekben milyen táplálékot fogad el szívesen – környezeti, viselkedési minták, étkezési szokások szerepe. Az Élelmiszeripar íz világa nem a friss és nyers gyümölcsök, zöldségek, rostok és lassan felszívódó szénhidrátok világa. A gyerekek együtt élnek velünk! Gondoskodjunk róluk az egészség jegyében!

 

Forrás: 

S. L.  Anzman, B. Y. Rollins and L. L. Birch: Parental influence on children's early eating environments and obesity

 

 

 
 

Életérvek

 

Mindezek nem csupán óvintézkedések. Hanem az egészségbiztosítás feltételei. Természetesen azt nem mondhatjuk, hogy a Flavon termékekkel tökéletesen kizárható minden rizikófaktor. De azt igen is ki merjük jelenteni, hogy a kismama és a magzat egészsége érdekében, a Flavonnal rengeteget tehetünk. Hiszen hosszú kutatómunka eredménye az a termék skála, amivel szolgáljuk a fogyasztóinkat.

 

És NE feledjük el! Ha családot alapítunk, kisbabát szeretnénk, akkor időben érdemes az anya testét a legoptimálisabb állapotba hozni, a 9 hónapig zajló, csodálatos, ugyanakkor nagyon sok energiát igénylő feladathoz. És ehhez járul még hozzá a mama pocakjában formálódó, növekvő kicsiny élet védelme is.

 

A legtöbb nő a megfoganás utáni napokban, hetekben még nem is tud arról, hogy élet fejlődik benne. Pedig a kicsi egészsége ebben az időszakban a legsérülékenyebb. Tehát nem csak akkor érdemes a testünket jól tartani, egészséges és minőségi táplálékkal vigyázni magunkra, amikor megtudjuk a legnagyobb örömhírt.

 

Önmagunkért is felelősek vagyunk! Egészséges test, egészséges lélek, egészségtudatos gondolkodás. Tulajdonképpen ez megjárna mindenkinek. A Nő egészsége, a Férfi egészsége sokkal jobb alapokat biztosít a gyermek megfoganásához és megfelelő fejlődéséhez, mint ha csak akkor kezdünk el ezen gondolkodni, amikor már benne vagyunk a várandósság folyamatában.

 

Éljünk egészségesen! Táplálkozzunk egészségesen! Legyünk kész az Élet csodáira.

 

 

Forrás

 

Helle Margrete Meltzer, Anne Lise Brantsæter, Roy M Nilsen, Per Magnus, Jan Alexander, and Margareta Haugen: Effect of dietary factors in pregnancy on risk of pregnancy complications: results from the Norwegian Mother and Child Cohort Study. Am J Clin Nutr. 2011. vol. 94 no. 6 Suppl 1970S-1974S.

 

 

 
 

Az orvosok is tudják mindezt!

 

Köszönet DR. Gaál Emánuel a gyulai megyei kórház főorvos, aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos tudományos anyagának, aki szintén családjával együtt évek óta figyelemmel kíséri és megelégedettséggel fogyasztja a Flavon magyar termékcsalád tagjait.

 

 

 

 

 

Olvasd el, nézd meg! Vigyázz magadra, gyermekedre, családodra!

 

http://csakanoknek.hu/egyunk-szineket-8-1-flavon-kids/

Gyermekeink egészsége, BABÁK és MAMÁK

https://www.facebook.com/rozsa.szoradine/videos/vb.100001557204930/1175711375824091/?type=2&theater 

 

 

Szórádiné Páll Rózsa

Flavonmax GYÉMÁNT ELIT Klubtag

+36 30 341 8660

 

rozsa.szoradi@gmail.com

 

http://www.flavonmax.com/szoradirozsa