„A 90-s évek elején, egy agykontroll tanfolyamon hirdettek egy programot, ahol Carol Ann Hontz, amerikai kineziológus tartott előadást. Elsőként járt Magyarországon, szerencsés vagyok, hogy az elsők között hallgathattam.

Itt megérintett a számomra oly kedves, természetes gyógymódok közül a kineziológia. Személyessége, sokrétű felhasználási területeinek a lehetősége pedig elvarázsolt. Akkor fogalmazódott meg először, hivatásszerűen szeretnék kineziológiával foglalkozni. Ennek már több, mint 25 éve. Akkor még magam is önbizalomhiánnyal küzdöttem, s még nem voltam hivatásos, szakmabeli természetgyógyász – talán ezért sem vágtam bele azonnal a képzésbe. Később, amikor ’96-ban megszületett a kisfiam, aki 2,5 évesen kezdett bölcsődébe járni, és beilleszkedési nehézségei voltak – talált meg ismét a kineziológia. Akkor az interneten kerestem kineziológiai segítséget. Az első kezelés már olyan hatással volt rám, hogy újra megfogalmazódott bennem, ezzel szeretnék foglalkozni. 

A szakmai képzés négy szintjének elvégzése után a kineziológiában azzal a „One Brain” módszerrel dolgozom, amit Carol Ann Hontz vezetett be Magyarországon. Itt egy izmot használunk a tesztelésre, s nem csak pontkezelések, hanem vizualizáció, színkártyák és elixírek használata is gyakorlat. Szeretem ezt a sokrétű, alapos módszert, mert egyértelmű. Mára hivatásom lett a gyógyítás ,és azóta is napi szinten segítem a rászorulókat. 

Hogyan választjátok ki, hogy kinek mi való és abból mennyi?

 

 
Minden kezelést egy beszélgetés előz meg, amiben a nehézségekkel küzdő ember elmondhatja, miért keresett fel. Ebben a beszélgetésben a kineziológus segít megtalálni, azt a személyes, akkori legfontosabb problémát, aminek egy tünetével érkezik mindenki. Például fáj a fejem, nem haladok a munkámmal, nehezen döntök, fulladok, nem érkezik a baba vagy épp rossz az emésztésem. Egy kezelés során viszont nem első sorban a tünettel, hanem az azt okozó traumával dolgozunk – amit az addig megélt – foganástól számított – életünk pillanataiból kell kikeresni. Ehhez tökéletes módszer a kineziológia, ahol a kezelés során az adott területtel kapcsolatos kérdéseket teszek fel a hozzám fordulónak. Ilyenkor szavaik helyett a tudatalattijuk, mai szóhasználattal tudattalan válaszol izmaikon keresztül. Ezt teszteli, majd oldja egy szakember, a kineziológus. Kortól, nemtől és problémától függetlenül működik. Még nagyon akarni sem kell. Mély és maradandó eredményekre számíthatunk. Igaz, gyakran egy tünet számos más problémát is feltár, ekkor több alkalomra van szükség. Minden esetben személyre és problémára szabva.

Tudnál mondani néhány példát?
 

Személyessel kezdeném. A fiam elsősként sokat küzdött az olvasással, pontosabban az összeolvasással. Mikor már minden iskolai módszert kipróbáltunk, keserves gyakorlások sorozata után vettem elő a kineziológiát, és elvégeztem az oldást: másnap reggel a legnagyobb meglepetésünkre összeolvasta a cica szót és onnantól kezdve nem volt több olvasási akadály. Egy másik, ami szintén vele történt meg: a fiamról kiskamaszként megállapították, hogy gerincferdüléses. Mikor a gyógytorna ellenére sem javult, kipróbáltam a kineziológiát és magam végeztem oldást rajta. Kicsivel később, egy kirándulás alkalmával, ahogy odajött és erősebben megöleltem, semmire sem gondolva, egy nagy roppanást észleltünk a hátából. Akkor ugorhatott a helyére a ferdülést okozó csigolya és rendeződött a háta szerkezete. Az első ijedségen kívül a gerincferdüléssel soha többé nem kellett foglalkoznunk, mostanra 23 éves, egészséges fiatalember. Ezekben az esetekben elegendő volt 1-1 kezelés, de például egy baba várása két emberen áll és sokkal összetettebb a tünet gyökere: ehhez több alkalom kell általában. 

Említenél néhány általános problémát? Mivel keresnek meg a legtöbben?

 

Manapság nagyon sok a stressz, amihez önbizalomhiány párosul. Sok a migrénes fejfájás, nem ritka a pánik beteg, a krónikus emésztési gonddal érkező vagy a tikkelő kliensem. Sajnos sokan eredménytelenül próbálkoznak a várandóssággal. Szerencsére az oldások eredményeként már több „kisbabám” is cseperedik, és egyre többen alszanak nyugodtan, élnek boldogabb életet. Ezekért a lehetőségekért nagyon hálás vagyok.

Milyen területeken érhetnek minket traumák? 

Lelki, szellemi és érzelmi síkon egyaránt.

 

Hogyan lehet megtalálni ezeknek a forrását? Lehet, hogy annyira megviselt bennünket, hogy törölte a szervezetünk a felidézhető kategóriából az esetek többségét?!

Delta izmunk a legkedveltebb a tesztelésre – ez a kulcscsontot és a vállcsontot összekötő izmunkat jelenti, amit a nyújtott karunk csukló feletti pontját érintve tesztelhetünk. Ha a kérdés feltevésekor elernyedést észlel a terapeuta, az blokkot jelent és oldásért „kiált”. – ebből lehet kiindulni és számos segédlettel mélyére ásni a problémának. Nagyon alapos, és minden szintre kiterjedő az az írásos segédanyag, ami egyértelműen irányt ad és rendszerbe foglalja a traumákat, hogy oldhassuk azokat. A gyógyításnál dolgozunk a meridiánokkal, színterápiával és elixírekkel is. Ezeket szintén egyénileg teszteljük és használatuk sem mindenképpen szükséges…

Érdemes kipróbálni, hogy könnyebben tehessük félre rossz szokásaink, élhessünk boldogan.

Linka