Hozzávalók 6 db golyóhoz:

 15 dkg kókuszreszelék

  • 12 dkg őrölt mandula vagy dió
  • 2 evőkanál cukornak megfelelő
  • kristályos édesítőszer
  • 2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • fél dl (tejes vagy kókusztejes) kávé

Elkészítés

12 dkg kókuszreszeléket keverjünk el az őrölt mandulával vagy dióval, az édesítőszerrel, a kakaóporral.

Gyúrjuk össze az olvasztott vajjal és a (tejes)kávéval, lágy, de gyúrható masszát kapjunk.

Formázzunk gömböket, közepébe helyezzünk egy-egy szem magozott meggyet, majd forgassuk meg a maradék kókuszreszelékkel.

Tipp: a masszába reszelhetünk narancs vagy citromhéjat, adhatunk hozzá kevés fahéjat és rumaromát.