Niacinnal a koleszterin ellen

 

Egészségünk állapota nemcsak lelkünket tükrözi, de közvetlenül összefüggésben van táplálkozásunkkal is. Számos klinikai tanulmány igazolja, hogy szervezetünk életképességének fenntartásában lényeges szerepet játszanak a tápanyagok. Az elmúlt években a tudósok érdeklődését felkeltette a B3-vitamin – niacin rendkívüli potenciálja. Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a niacin nikotinsav formájában terápiás hatással rendelkezik, csökkenti a "rossz" LDL-koleszterin szintjét a vérben és növeli a "jó" HDL-koleszterin szintjét. Az eredmény? A kardiovaszkuláris rendszer jelentős javulása!

 

A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a niacin, úgy mint a sztatinok, befolyásolja a koleszterint, de a sztatinok lehetséges mellékhatásai  nélkül, különösen a koenzim Q 10 készletek kimerülése nélkül, ami a szívizom-sejtek energia forrása. A Q10 koenzim szintjének csökkenése sztatinok használatánál negatívan befolyásolhatja szívizomsejtek működését és így gyengítheti a szív működését. A mérsékelten emelt koleszterinnél ezért is lényegesen magasabb előnyt hozhat niacin – B3-vitamin szedése, például tabletta formájában.

 

Sokan tévesen úgy vélik, hogy a koleszterin egy olyan anyag, amelynek jelenléte a szervezetben alapvetően káros. De ez tévedés! Ellenkezőleg a koleszterin létfontosságú a szervezet számára. Stabilizálja a sejt membránjait,  alapvető építőeleme a férfi és női nemi hormonoknak és pótolhatatlan szerepe van a D vitamin képzésénél. Kétféle koleszterin létezik: LDL ( "rossz" koleszterin) és a HDL ( "jó" koleszterin). LDL-koleszterin a vér segítségével eljut a különböző szervekbe és sejtekbe, ahol részt vesz a sejtfalak kialakulásában. Ha viszont a szervezetben felesleges mennyiség keletkezik, ez lerakódik az artériákban, amelynek eredménye a különböző szintű artérioszklerózis – az artériák fokozatos meszesedése.

A HDL-koleszterin hatásmechanizmusa különböző a szervezetben – HDL koleszterin a "rossz" LDL-koleszterint a májba szállítja, ahol fokozatosan lebomlik. Ebből az összefüggésből kivonólag mind a két típusú koleszterinnek jelen kell lennie a szervezetben  kiegyensúlyozott arányban.

 

 

jamieson_niacin_500mg_60tbl_064642025234_katalog

 

 

Vegyük kezünkbe egészségünk irányítását!

 

A koleszterint szervezetünk egyedül állítja elő, nem szükséges táplálékkal bevinni szervezetünkbe. A helytelen táplálkozás következtében növekszik a koleszterinszint szervezetünkbe, amely érelmeszesedéshez vezethet. Miután az orvostudomány felismerte a koleszterin veszélyét a szervezetbe, azóta az orvosok vitatkoznak a megengedett hatértékéről a szervezetben. Ma már többé-kevésbé biztosan kijelenthetjük, hogy ez individuális, de ha meghaladja a 6,2 mmol /liter, akkor ez már egy komoly figyelmeztető jel, hogy érelmeszesedés fenyegeti szervezetünket. Ezért gondoskodjunk a megelőzésről. Ha összkoleszterin meghaladja a normál 5,17 mmol / l értéket, védjük szervezetünket természetes módon, lehetséges mellékhatások nélkül – niacinnal!

 

 

Mi a niacin, és hogyan működik szervezetünkben?

 

A niacin elnevezés valójában gyűjtőfogalom,  mely magába foglalja a nikotinsavat és nikotinamidot. Ez egy B3-vitamin, amely enzimeket aktivál, amelyek a szénhidrátok, zsírok és fehérjék anyagcseréjéhez szükségese és hozzájárul az érrendszer egészségének fenntartásához. Hozzájárul a koleszterin csökkentéséhez a vérben. Optimális jelenléte a szervezetben csökkenti a „rossz“ LDL koleszterint és növeli a „jó“ HDL koleszterint  és így elősegíti az egyensúly kialákítását.

 

 

Honnét szerezzük be a niacint?

 

A táplálékból. Jó források közé tartozik a sör- és sütőélesztő, sovány hús, máj, tojás, teljes kiőrlésű liszt és a belőle készült termékek, gombák, szárított őszibarack, gránátalma, napraforgó és szezámmag, mogyoró, hüvelyesek. Felnőtt ember részére a napi adag B3 vitamint biztosítja például egy adag sült csirke, egy adag marha  hús vagy egy adag máj, 2-3 szelet teljes kiőrlésű kenyér sajttal, egy tál dúsított gabonapehely vagy müzli vagy egy marék napraforgómag.

 

 

Természetes koleszterin csökkentő táplálék kiegészítő

 

A természetes táplálék-kiegészítők formájában. 5,17 mmol/l koleszterinszint felett, magasabb mennyiségű niacint kell biztosítani, mint amelyet a táplálékból kapunk. Ezért szükséges a táplálékkal felvett niacint táplálék kiegésztítőkkel is pótolni. Tiszta, magas mennyiségű niacin bevitelével összefüggésbe hozható az átmeneti bőrirritáció és bőrviszketés – normális, nem allergiás, de kellemetlen bőrreakció, amely a vérerek tágulásának köszönhető. Azonban a niacin inozitollal (B9-vitamin, amely ugyanolyan jótékony hatással rendelkezik a koleszterin-szint csökkentésére) való kombinációjának köszönhetően a természetes vitaminok kanadai gyártójának a Jamieson Laboratories Ltd vállalatnak sikerült kifejleszteni egy  olyan táplálékkiegészítőt, amely csökkenti a koleszterinszintet kellemetlen bőrreakció nélkül.

 

Jamieson Niacin 500 mg inozitollal a szervezetben hidrolizálódik – felszabadul az inozit és a niacin, ami lehetővé teszi, hogy mind a két vegyület csökkenti a koleszterinszintet a szervezetben. A készítmény segít csökkenteni a triglicerid szintet a vérben, ezáltal támogatja a kardiovaszkuláris rendszer egészségét. Ez az egyedülálló kombináció kedvező hatással van a szacharidokból való energia felszabadulására és a vércukorszint szabályozására. A Jamieson niacin inozitollal 500mg  étrend-kiegészítő tiszta természetes forrásokból készült  – rizsvetőmag kivonatából. Mindkét fontos tápanyag – a niacin és inozitol- integritásának és hatékonyságának biztosításának érdekében – a termék hő és oldószerek nélkül van feldolgozva. A magas minőségű technológia és a minőségellenőrző vizsgálatoknak köszönhetően, összhangban van a 360 Pure programmal, ahol 360 ellenőrző lépés biztosítja  a termékek biztonságát, hatékonyságát és abszolút tisztaságát.

 

A legújabb kutatások szerint B3 és B9 vitaminok – a niacin és inozitol bevitele – segítséget nyújthat azoknak a nőknek, akik különböző okok miatt nem képesek teherbe esni. Támogatja és javítja a petefészek működését, jótékony hatással van a minőségi és érett petesejtek számának növelésére, és pozitív hatással van menstruációs ciklus szabályozására. A két B vitamin kombinációjának köszönhetően ez a táplálék-kiegészítő nem okoz bőrirritációt vagy bőrviszketést. Ugyancsak támogatja a B vitaminok hatékony felszívódását, amely nagyon fontos a leendő édesanyák számára.

 

Keresse a Jamison természetes koleszterin csökkentő étrend kiegészítő készítményt!

 

Dr. Rácz Pál

[email protected]

http://www.jamieson.hu/hu/