(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.data-privacy-src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-101886594-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Koletán Gergely – ChiliYard2019-10-24T10:11:32+02:00

2009-től 7 éven át Írországban éltem. Dublin sokszínű városában volt alkalmam sokféle kultúra konyháját és chili felhasználását megízlelni. Hamar saját chiliket nevelgettem cserepekben albérletemben, és magamnak illetve a haveroknak készítettem szószokat, savanyúságokat. Az élet úgy hozta, hogy 2016-ban hazaköltöztem Magyarországra, ahol szembesültem vele, hogy jóval kisebb itthon a kínálat a chilikből a multik polcain és számomra nem feltétlen élvezetet nyújtó szószokat találtam. Így hát itthon is folytattam kinti hobbimat. Neveltem a chiliket, készítettem a szószokat, savanyúságokat.

Majd eljött a 2017-es év, amikor családom és barátaim “noszogatására” elkezdtem kicsit nagyobban gondolkozni, és termeszteni a paprikákat. Ehhez szerencsére a szükséges földterület is rendelkezésemre állt, Egerben. Drága nagyszüleimnek volt egy szeretett telkük, melyet egész életükön át ékszerként tartottak rendben. Télen – nyáron napi rendszerességgel bicikliztek ki és tették a kertet egyre szebbé és jobbá, én pedig kisgyerekkoromtól kint játszottam és segítettem nekik, ahol tudtam.

Sajnos, ahogy az évek teltek nagyszüleim már nem tudtak kijárni, így természet anyánk eléggé visszavette a hatalmat, mire én hazaköltöztem Írországból.. De mára már ismét visszatért az élet a telekre, újra szép és rendezett. Számomra pedig külön öröm, hogy ott tudom termeszteni a paprikákat, készíteni a termékeket.

Szokták mondani, hogy a magyar ember szereti a csípőset… Ez nagyjából igaz is, rám például mindenképpen igaz, a húslevest világ életemben Izmos Istvánnal, vagy nagyfater szárított mcskapcse paprikájával ettem. A csípős paprikák, chilik szeretete szerencsére nem csak hazánkban, de a nagyvilágban is igen elterjedt, számos féle-fajta chili létezik a Földön.

Mi, a Chiliyardnál szeretnénk ezeknek a paprikáknak a sokszínű és ízű világát egy kicsit közelebb hozni hozzátok, kézzel készített chilis termékeinkkel. A klasszikus paprikakrémektől, az egzotikus szószokig, a kellemesen csípőstől a Guiness rekorderig, próbáltunk mindenki szája ízének, és kapszaicin tűrőképességének tetsző termékeket készíteni.

Minden kedves csípős kedvelőt, chili imádót, várunk szeretettel minden rendezvénysátrunknál, weblapunkon, keressetek bátran, ha megkívántatok egy kis igazi, kézzel készült chilis cuccot!

Az Erős legyen Veletek!

Koletán Gergely
chiliYard
+36-30 / 291-7949
info@chiliyard.hu
www.chiliyard.hu

Anni Pastor - Divattervező

Cikkek Koletán Gergelytől