Mi van akkor, ha tudnék egy olyan technológiát, amely 15 évvel megelőzi a korát?

A mikrokeringés az emberi vérkeringés funkcionálisan a legfontosabb része, amely a véredények legkisebb, rendkívül szerteágazó hálózatában megy végbe.

Itt létfontosságú szállítási feladatokat lát el!

  • gondoskodik a szöveteknek és a szerveknek oxigénnel és tápanyagokkal való ellátásáról
  • az anyagcsere-végtermékek elszállításáról és az immunrendszer aktivizálásáról

Egy korlátozott vagy zavart mikrokeringés következtében a sejtek szabályozó folyamatai nem megfelelően működnek és ez a betegségek oka lehet. Az emberi vérkeringésnek 74%-a mikroér hálózatban megy végbe. A mikrokeringés is követi az élet általános törvényét és az idő előrehaladtával gyengül. Ez a folyamat azonban sok embernél a káros környezeti hatások, a rossz szokások és az egészségtelen életvitel következtében felgyorsul. Levegőszennyezés, környezeti méreganyagok, zaj, stressz, agresszió, depresszió, túl kevés alvás és mozgás, egészségtelen vagy egyoldalú táplálkozás, nikotin, alkohol vagy kábítószerek rendkívül negatív befolyással lehetnek a mikrokeringésre.

Ezek következménye az immunrendszer gyengülése, fertőzésre való hajlam növekedése, gyengébb szabadgyök-ellenálló képesség, csökkenő teljesítőképesség, hangulati zavarok, a betegségekből való felgyógyulási képesség zavara és folyamatának lezajlása.

Dr. Rainer Klopp, a Berlini Mikrocirkulációs központ vezető kutatója, a Charite kórház egykori vezető főorvosa speciális technológiával beazonosította, hogy ezen legkisebb erek spontán vazomóciója is egy definiált élettani értékkel rendelkezik: 10 perc alatt 30 pulzáció figyelhető meg egy egészséges felnőtt szöveteiben. Gyermekek, és fiatalok esetében ez 10 perc alatt 50, de krónikusan stresszes, krónikus betegségben szenvedőknél vagy idősek  érintett szöveteiben ez akár 10 perc alatt 1-2 spontán mozgásra csökken, ami jelentősen rontja a szöveti perfúziót.

Nagy Irén Mónika

Örömtréner

+36 70 377 0955

[email protected]