Mindenki szép és egészséges körmöket szeretne.  A körömápolásnak vannak bizonyos szabályai, amit be kell tartani. A kezünknek is szüksége van folyamatos ápolásra és kényeztetésre. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segítenek, hogy körmünk szép és egészséges maradjon.

 

 

Használjunk körömápoló készítményeket

 

A drogériákban rengeteg kozmetikumból lehet választani, amelyek segítenek az egészséges és szép köröm eléréséhez. Válasszuk ki a számunkra megfelelő készítményt. Ha nem tudjuk, hogy melyik az ideális, akkor kérjük ki szakember tanácsát. Fontos, hogy mindig a megfelelő terméket használjuk.

 

 

 

 

Vitaminok és ásványi anyagok

 

A vitaminok elengedhetetlenek az egészséges körmök megőrzéséhez. Ilyen például a B-vitamin, kén kálium, folsav, réz, vas, cink, kálcium, szelén stb. Azonban az aminosavakról se feledkezünk meg, hiszen a köröm egyik fő alkotóeleme.

 

 

 

 

Táplálkozzunk helyesen

 

Étkezési szokásunk sok mindent befolyásol szervezetünkben. Fontos, hogy egészségesen és változatosan étkezzünk. Ahhoz, hogy körmünk ápolt legyen belülről is táplálni kell. Együnk hüvelyeseket, dióféléket, teljes értékű gabonákat, így körmünk kiváló minőségű és mennyiségű fehérjéhez jut.