Igazi ínyenc fogás, tésztából. Különlegessé a gorgonzola és a körte párosa teszi! Nézzük, hogy csinálja Jamie Oliver!

Hozzávalók

150 g farfalle tészta

75 g gorgonzola sajt

2 db piros cikória

2 db puha körte

30 g dió

Elkészítés

A tésztát főzzük meg, ha megfőtt csepegtessük le a felesleges víztől. A tészta főzővízéből tegyünk félre egy bögrényit. A cikóriát szeleteljük fel vékony csíkokra és pároljuk meg enyhén. A körtét hámozzuk meg és vágjuk fel szintén vékony csíkokra. Tegyük serpenyőbe és adjuk hozzá a diót. Egy nagyon picit tegyünk hozzá a tészta főzővízéből. Hagyjuk egy kicsit karamellizálódni a körtét. Morzsoljuk a körtéhez a gorgonzolást, adjuk hozzá a megfőtt tésztát és keverjük össze. Ha szükséges lazítsuk a tészta főzővízével. Meglocsolhatjuk vörösbor ecettel is. Ízesítsük sóval, feketeborssal. Locsoljuk meg 1 evőkanál olívaolajjal.

Kép és recept: jamieoliver.com