Női erő a múltunk Nőitől

Édesanyukámtól örököltem azt, hogy a jéghátán is megélek! Anyukám hozadéka, hogy nagyon gondoskodó vagyok! Anyukámnak fontos volt, hogy az álmait megvalósítsa, ezért én is utána eredtem! Imád az Anyukám öltözködni, így a stílusomat egy kicsit tőle kaptam! Anyukám mindig nagyon nagy hangsúlyt tett a közös nyaralásokra, így megtanultam milyen fontos, hogy szánjunk egymásra minőségi időt, lehetőleg egy kicsit más környezetben! Légy a Férfi segítője, támogatója, még ha úgy is érzed valamiben erősebb vagy nála, biztosan lesz olyan amiben ő lesz segítségedre! Minden kapcsolat alapja az őszinte beszélgetés egymással, én ezt tanultam Anyukámtól! Köszönöm Anya az életemet, hogy itt lehetek! Ilyen és ehhez hasonló gondolatok merülnek fel bennünk mikor megfogalmazzuk mit is kaptunk Anyukánktól!

Tudjuk azt is vajon, hogy az életünk döntő részében, mondhatnánk úgy, hogy a sejtmemóriánkban ezek a gondolatok, cselekvések kódolva vannak örökre? Egy olyan muníció ez, amit bármikor elővehetünk és az adott helyzetben alkalmazhatunk sikeresen. Sikeresen, mert mondhatjuk úgy is, hogy nem tudunk máshogy működni! A mi sikerünk titka, hogy az életünk Női milyen munícióval láttak el minket. Szerencse vagy még nagyobb szerencse? Mindenki eldöntheti maga, de mindenféleképpen ajándék.

Azt mondják, hogy a női ráncok, a megélt események hagyatékai, lenyomatai. Mi ezekből az anyai rácokból táplálkozunk. Ezekből a megtapasztalásokból lettünk azok, akik most vagyunk. Így arra jutottam, hogy biztosan állíthatom, ajándék minden egyes Anyuka a Földön. Feladatuk átadni mindent, szeretetből és önzetlenül azoknak, akiket önmaguknál is jobban szeretnek.

Vagyis tudnánk őket nem ünnepelni mindennap?! Ha nem is mindennap, de ezen a csodálatos napon, amikor amúgy is megpihenünk, adjuk oda nekik önmagunkat és a szabadidőnket! Legyen ez a nap csak az övék, hiszen ők már oly sok idejüket áldozták értünk!

Egy-két ajándék ötlet, ami számomra bevált és talán nektek is segíthet.

Legyen egy Anyák-napi kuponfüzet, amiben mindenféle érdekes dolog van, amik közül választhat! Például: lábmasszázs, reggeli az ágyban, kedvenc filmed letöltöm és megnézzük együtt, közös társasjáték, henna festés neked tőlem! Albumot készítettem a szeretet képeiből. Elvittem a kedvenc helyére ebédelni. Természetesen a kedvenc virágai sem maradhatnak el ezen a napon.  Pandémia miatt most jó lehet egy közös piknik az erdőben.

Kívánom, hogy csodálatos nap legyen az Anyák-napja mindkettőtöknek, hiszen az Anya-lánya szövetség egy örök és nagyon erős szövetség. Igazi ajándék az élettől!

Mitruczky Szandra