Az étrend-kiegésztők családjának különösen fontos, erős antioxidáns tagja a Krill olaj. Az alábbiakban megismerhetik az egészség megőrzésében fontos szerepet játszó, rákfélékből, egyedülálló technológiával előállított Jamison készítményt.

A Krill norvég jelentése  " fiatal hal", a bálnák táplálékának forrásaként ismert. Ez egy rákféle, hasonló a garnélarákhoz – ez az egyik legfontosabb plankton faj az Antarktiszi tápláléklánc fenntartásában. Az egyik legnagyobb biomassza a világon. Az utóbbi években, a fontossága, mint az emberek táplálékának  kiegészítője, egyre inkább elismert. Tiszta olaj (Krill olaj), amely a rákfélékből van kinyerve szabadalmaztatott egyedülálló technológiával, tengeri alapú egészséges esszenciális zsírsavak gazdag és értékes forrása.

 

 

Kiváló hasznosulás kellemetlen hal utóíz nélkül

 

Krill olaj gazdag az omega -3 zsírsavakban, amelyek hatékonyak különböző megbetegedések esetén és köszönhetően az antioxidáns hatásuknak, preventív védelmet nyújtanak az idősebb korral járó betegségek ellen.  Míg az omega -3 zsírsavak legtöbb forrása triglicerid formában található meg, addig a Krill olaj nagymértékben abszorbálódó foszfolipideket tartalmaz. Ezek a molekulák úgy hatnak, mint egy természetes emulgeátor, mely a szervezetben megkönnyíti a zsírok emésztését és felszívódását. A krill olajból származó omega -3 zsírsavaknak, összehasonlítva más forrásokból származó omega -3 zsírsavakkal, 95%-al jobb a biológiai hasznosulásuk.

 

 

A krill olaj erős antioxidáns

 

A krill olaj gazdag a hatékony antioxidánsokban, mint például E-vitamin, A-vitamin, béta- karotin és a karotinoid asztaxantin és kantaxantin. Ezek az antioxidánsok a krill olaj más bioaktív anyagával szinergikusan hatnak – megakadályozzák oxidációját, de még fontosabb, hogy a szervezetnek hatékony segítséget nyújtanak a szabad gyökök lekötésénél. Különböző tanulmányok megerősítették, hogy a krill olajból származó omega-3 zsírsavaknak az antioxidáns hatása 48-szor erősebb, mint az egyéb halolajakból származó omega-3 zsírsavaknak.

 

 

antiox-ucinok

 

 

A gyulladás és az oxidációs folyamatok az alapja szinte minden idősebb korral járó betegségnek, (cukorbetegségtől kezdve a macula degenerációig, szív-és érrendszeri betegségek, ízületi gyulladások) és a ráncos bőrnek. A Krill olaj természetesen harcol az öregedési folyamatok ellen, hozzájárul a szervezet egészségének megőrzéséhez, preventív hatása van a különböző betegségek ellen.

 

 

A Krill olaj javítja a szív és érrendszer égészségét

 

Egy klinikai tanulmány, melyet Montreálban (Alternative Medicine Review) végeztek, megerősítette, hogy a vércukor, összkoleszterin szint , a "rossz " LDL-koleszterin szint, trigliceridek szintjének csökkentése és a "jó " HDL-koleszterin szintjének növelése a Krill olaj kisebb adagjának szedésekor is szignifikánsan hatékonyabb volt, mint az egyéb halolajak esetében.

 

 

graf_hu

 

 

Növeli az ízületek mobilitását

 

Egy klinikai tanulmány 90 betegnél megvizsgálta és megerősítette, hogy az Omega Complete Super Krill jelentősen csökkenti az ízületi fájdalmakat. Már 1 heti használat után mérséklődött az ízületi merevség, csökkent az ízületi gyulladás és megnövekedett az ízületek mobilitása.

 

 

ulava

 

 

Egy friss kanadai tanulmány, amely vizsgálta a Krill olaj hatását a nők egészségi állapotára, megállapította, hogy a három hónapos használat után 51%-uknál energia növekedést, memória, koncentráció és állóképesség javulást tapasztaltak. Majdnem 100%-uk megerősítette, hogy úgy érzi boldogabb, 31%-uk tapasztalta a fájdalom csökkenését. Több vizsgáltnál tapasztalták a haj, bőr és a körmök minőségének javulását, valamint  58%-ban a ráncok csökkenését, bőrpír és egyéb bőrproblémák enyhülését.

Köszönhetően a Krill olaj  nagy hatékonyságának és biológiai hozzáférhetőségének, klinikai vizsgálatokkal alátámasztva kijelenthető, hogy ez az étrend-kiegészítő, amely nyomokban sem tartalmaz hal utóízt, fontos helyet foglal el az egészség megőrzésében.

 

Elérhetőség:

Dr. Rácz Pál

[email protected]

www.jamieson.hu/hu/