Nevetés Világnapja

„Küldj egy mosolyt a világnak és visszamosolyog majd rád.” hangzik az élet egyik örök igazsága, amit már oly sokszor hallottunk. Azt tanácsolom, hogy  igyekezzünk megtapasztalni és betartani! Próbáljuk ki, tudom, hogy nem fogunk csalódni!

A gyerekekkel szoktam azt megélni, hogy amikor dicsérem őket, ők is vissza dicsérnek engem. Szuperül működik, így azt gondolom, hogy a mosoly is egy ilyen eszköz, ami építi a hidat egymás között, hogy közelebb jussunk egymáshoz. És miért jó közelebb jutni? Mert akkor megélhetjük a kapcsolódást és az élet jobb együtt, mint külön.

Bizonyított tény, hogy a nevetés az egészségmegőrzésben is nagyon sokat segít. Kapcsolatainkban pedig igazán felszabadító, egy-egy feszültség megoldásában is nagy segítség, ha tudunk önmagunkon vagy a helyzeten nevetni is. Hiszen semmi sem lehet olyan véresen komoly és csak gondoljunk bele, ha valaki megpróbálja velünk megbeszélni a helyzetet, ő már szeretné szintén, hogy megoldódjon.

Így már talán nem is nehéz kitalálni, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja. Először Indiában, egy ún. nevető klubban tartották meg 1998-ban. A világnap célja, hogy egyre többen vegyenek részt a mozgalomban, amelynek révén nemcsak közérzetük javul, hanem egészségüket is sokan visszakaphatják. Hazánkban is számos ún. hahota-klub működik. Kötelezően vagy anélkül de mindenféleképpen kijelenthetjük, hogy működik, a nevetés gyógyít. Gyógyítja azt, aki adja és azt, aki kapja.

Millió lehetőség van megélni vicces oldalunkat. Akár egy váratlan helyzet megteremtésével, például egy szabaduló szobában. Fantasztikus előadásokon is sokat tudunk nevetni. Humoristáink sora és nagy és az estjeiken reméljük hamarosan is részt vehetünk. Hogyha a jelenlegi helyzetre gondolunk sem kell messze menni a humorért, csempésszük be a mindennapjainkba. Lepjük meg a társunkat, családunkat egy-egy meglepő és megnevettető élménnyel. A mai fiatalok egyik szórakoztató oldala pedig a TIK-TOK, ahol szintén sok videó van fent, nézzük meg mit találnak viccesnek, hátha minket is szórakoztat.

Szóval keressük meg az elásott vicces oldalunkat, hogy az élet humoros és szórakoztató része is mindennap a társunk lehessen! Mert ha nincs is megoldás, humorérzék mindig van! És a megoldás is megérkezik!

Világraszóló nevetéseket a mindennapokban!

Mitruczky Szandra