Hozzávalók:

  • 1 db vajtök
  • 1 db zöld csili
  • 1 evőkanál köménymag
  • 5 szál kakukkfű
  • 100 gr kuszkusz
  • 2 evőkanál tökmag
  • 0,5 citrom
  • olívaolaj
  • ízlés szerint só

Kuszkusz saláta

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Hámozzuk meg és aprítsuk nagyobb darabokra a vajtököt. A csilit pedig, apróra szeleteljük fel. A feldarabolt vajtököt és csilit, 2 evőkanál olívaolajjal, a kakukkfű ágakkal és a köménymaggal süssük 40-45 percig. Ízesítsük ízlés szerint sóval. Készítsük el a kuszkuszt is. Tegyük egy tálba és öntsük fel forró vízzel. Hagyjuk állni 10 percig. A tökmagot pirítsuk meg. A kuszkuszt locsoljuk meg a citrom levével és szórjuk meg a citrom héjával is. Adjuk hozzá a sült tököt és 2 evőkanál olívaolajat. Keverjük össze és tálaljuk. Tálaláskor szórjuk meg a pirított tökmaggal.