Melyik az az örökzöld, ami fehér? – ugye mindenki rögtön tudja, hogy a női lélek finomságait hordozó hófehér makulátlanság egy kis bohósággal oldva: a Vintage… 

 

 
2019 hamar elkövette azt a hibát, hogy tavasziasan rohan a hangulatokkal és merész a színekkel.
Mindent ural a tisztaság, s ennek még a korábbi skandináv behatás az oka. Valljuk be, jó érzéseket, levegősséget és friss, fiatalos erőket hagyott maga után az északi népek hideget és jókedvet sem nélkülöző életérzése, a sok természetes anyag és natúr szín mellett. A február sok napsütéssel és ennek megfelelően 1-2 virág színével is belopta magát a 2019-s év lakberendezésének első negyedévébe. A lila és a sárga halovány ízei már a következő évszakra utalnak. Zsenge jelenlétük pedig a törékenységet és a változékonyságot is megjeleníti a lakásban.

 

Nagy divat az enteriőr.
Minden megragadható felületen könnyű kialakítani egy kis hangulatot, amiben a kerámia egy újra felfedezett kategória és kifejezetten dísz funkciója van. Ehhez tálakat és vázákat használ a 2019-s év trendi lakberendezése. Formáin a vizes, mélységet idéző mázak még a tél szülöttei.  A száraz virágok fakón színes bordó és pirosas árnyalataival festményszerűek. Karakteres, tű-éles sziluettje, részlet gazdag megjelenése – a hagyományt, az otthon melegét és a régi megbecsülését idézve, teremt értéket a belső terekben. A virágminták nyomokban ismétlődnek egy falrészlet, függönyrészlet erejéig. 

 

 Továbbra is nagy szerepe van a fénynek, amit az ablakokon túl fényvisszaverő felületekkel és világos drapériákkal is fokozhatunk. Az eleganciát 1-1 rendhagyó tárgy alapfunkcióin kívül helyezett újra értelmezése bolondít meg, így téve egyedivé a hangulatot. A kényelem sem hagyott alább. Hosszú, kényelmes együttléteket idéző kanapék és ülőgarnitúrákban gondolkodjon, aki most alakítja ki divatosan az otthonát.

 


 

Gyönyörű, ahogyan a fehér eleganciája a sárgaréz részletekben megjelenő selymességét oldja. A 2019-es év lakberendezési divatja a közösségi térként működő központi konyha megoldásaiban tör teret magának. Ha építkezik, ne feledje – a nagycsalád, sok barát az ön életét is bearanyozhatja, ne sajnálja a négyzetmétereket ettől a tértől. A tűz, a konyha, még ma is középpontban van. Ünnepelje!

 


 

Praktikus tanácsok:

1., Trend a lelke mindennek – az idei év teljes gőzzel rendszerez. 2019-s év lakberendezése végre egy hasznosan divatos, azaz divatosan hasznos évünk lehet mind a személyes, mind a globális értékeket tekintve.  A környezettudatosság jegyében, ami végre egy globálisan hasznunkra váló divat, a nem használatos tárgyaink új gazdára találnak, a szekrények tartalma új értelmezést kap, és mindenki megvizsgálja, hogy mit hord, és mit őrizget tulajdonképpen teljesen feleslegesen. Megfigyelve, hogy milyen szokásaink élőek és mik válnak hasznunkra, rengeteg ránk rakódott cucctól szabadulhatunk meg! Így akár felére is csökkenhet a mindennapjainkat feltöltő zsúfolt polcok, szekrények és gardróbok sora és rengeteg új helyünk teremtődik a jelenünk megélésére. A Jelenlétünk megélésére. Igen. A JELEN-LÉTÜNK MEGÉLÉSÉRE. pedig csak rendet raktunk…

 


 

2., Mit tegyünk, ha sok a dolgunk? – Rendszerezzünk! – legyünk következetesek és vegyük észre, hogy milyen tárgyak, tevékenységek, bútorok vannak hasznunkra. Hosszútáv és rövidtáv néha egymásnak ellent mondanak. Ehhez érdemes ezt idősávokban is meghatározni, azaz hogy mikor és aztán hogy mennyit töltünk a lakás vagy munkahely egy-egy helyszínén és hogy azzal megfelelően arányos-e az ott elhelyezett funkcionális tárgyaink mennyisége, milyensége, s ha nem, miért? 

 

Linka