LEMangURIA tánc foglalkozás az ÉletFény Központban

 

Az ÉletFény központ  46 m2es Fény terme  a belvárosban  nemcsak oktatások, workshopok, különféle tanfolyamok, jóga, tai ji  színtere, hanem helyet adunk egy újszerű táncos foglalkozásnak: LEMangURIA néven. Antal Terézia a program szervezője így ír róla:

 

„A  LEMangURIA szabad mozgás és lélektánc, valójában Táncmeditáció.   A Mozgásművészeti Tanoda alapítója és a módszer megálmodója Semsei Angelika indította útjára. Tanítói képzését elvégeztem, módszereit szeretettel adom tovább azoknak, akik nyitottak rá.

A tánc egy eszköz, hogy önmagunkra ismerjünk. Kéthetente csütörtök este egy adott témára hangolódunk, legyen az Kapcsolatok, Ritmus, Elengedés, Hangolódás, Idő, Szabadság stb…témakörei. Ráhangolódás után (nevezhetjük bemelegítésnek is) kezdődnek a mozgásos feladatok. Minden testrésznek és térbeli iránynak megvan a pontos jelentése. Különböző lélekfeladatokon keresztül felfedezhetünk új megoldásokat élethelyzetünkre, fejlődik kreativitásunk, oldódnak blokkjaink. A gyakorlatok közti beszélgetések lehetőséget adnak élményeink, történéseink megfogalmazására. Visszajelzéseket kaphatunk saját magunkról. Ez egy felfedező út mely a mozdulatokon keresztül áramlásba hozza az érzelmeket. Nincs jó vagy rossz mozdulat, csak őszinte. Életkortól és mozgásos előképzettségtől független, fejleszti a jobb agyfélteke működését,  felszabadítva ezzel képességeidet. 12 alapvető képességet fejlesztünk, melyek egy harmonikus élethez segítenek. Az önismereti úton járó ember válaszokat kaphat itt a LEMangURIA foglalkozáson kérdéseire: Honnan jöttem? Ki vagyok én?  Hová tartok? Mi a feladatom? Hogyan tegyem? Mi vagyok én? Miért éppen úgy cselekedtem, ahogy éppen tettem?

Emlékszem a legelső táncos élményemre, téma az ERŐ volt. Csodálatos és tanulságos felismeréseim voltak, melyek később nagy változásokat hoztak az életembe.

Hiszem és tudom, hogy mozgás az élet, az állandó változás.

Ebben mutathat utat nekünk a tánc.

 

"Az emberek mindig is táncoltak!

Aki az életet választja, az életének lesz táncosa."

 

Januártól újdonság!:

„Pacsirta hat-alma„ energetizáló gyakorlatokat ,  LEMangURIA fogalkozást tervezünk, korán ébredőknek, a délelőtti órákban.

 

Tarts velünk, Táncolj velünk!

 

Antal Terézia LEManguRIA tánc oktató 0620/4243137

Bővebb információ a honlapon:

www.eletfeny.hu/programok