Egy természetgyógyász tapasztalatai

 

Az emberi testben az évek során a nem megfelelő, vagy túlzott és egyoldalú izomterhelés, az intenzív sportolás abbahagyása következtében – az izmok és inak nagymértékben rövidülnek, majd rendellenesen letapadnak a csontok felületeihez. Ennek következtében észrevétlenül, fokról fokra beszűkül egyes izomcsoportok mozgástartománya, apró kristályok és lerakódások keletkeznek, melyek tovább rövidítik az inakat és izmokat, ezáltal fájdalmakat okozva. Ha nem történik hozzáértő beavatkozás, a fájdalmak állandósulnak, a mozgás korlátozottá válik. Tartósan hát és csípőfájdalmak, vagy váll- és könyök problémák keletkezhetnek.

 

Gyakorta fellépő probléma az is, hogy a térd ínszalagjai rövidülnek, összehúzzák a térd csontjait, kiszorítva az ízületi folyadékokat a csontok közül: létre jön a „recsegő térd” szindróma.

A letapadt izmok, inak manipulációjával, felszabadításával oldódik a testben a feszültség, a keringés helyreáll a szövetekben, a görcsök, fájdalmak megszűnnek. Ezzel a masszázstechnikával sok mozgásszervi probléma megszüntethető!

 

A masszázs elején, amikor megkezdődik a felszabadítás, úgynevezett ínrakás”, bizony érzünk fájdalmat, de ezt a kezdeti kellemetlenséget kárpótolja a felszabadultság érzés, kellemes ellazulás, és az eredmény: felszabadult ín-és izomállomány, fájdalommentes mozgás, és a visszatérő egészséges izomtónus! Amennyiben krónikus izomfájdalmakkal küzd, mozgása beszűkült, ez a fajta masszázs jelenti a megoldást az Ön számára, amely leghatékonyabban segít a test fizikai blokkjainak feloldásában.

 

 

Dr’ Kemenyeczky Edit (vital)

3 ETI vizsgás természetgyógyász

06 20 430 9999

 

Varga Erzsébet terapeuta

06 20 93 77 364