Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

A prevenció a hatékony fegyver

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2017/11/20 0 hozzászólás Életmód,

Nem minden a kor. Az emberek nagy többsége nem figyel oda fiatal korban arra, hogy a genetikai és fizikai adottságaival jól gazdálkodjon.

 

A fizikai adottságokat természetesnek vesszük, ahogyan azt is, hogy a kor előre haladtával a testi adottságok romlanak, a fizikum gyengül, az izmok sem szolgálnak már úgy, ahogy korábban. Pedig ennek egyáltalán nem kell így lennie!

 

 

 

A gátizom minősége a tét

 

A nők pontosan tudják, hogy milyen fontos számukra a gátizom minősége. A női minőséghez tartozó szerepekben való kiteljesedés, a női intimitás és az anyaság idején a gyermek világra hozatalakor, az egészséges funkciók megléte nagyon fontos tényezővé válik. 

 

 

 

 

Azért, hogy a test fizikai értelemben is fitt és jól karbantartott lehessen, sok mindent megteszünk. De nem csak a külsőre érdemes odafigyelni. A gátizom edzése is elengedhetetlen a hosszú távú, problémamentes, egészséges élethez. Annál is inkább, mert a gátedzés, nem csupán a női élmények megéléséhez ad korrekt alapokat. Az inkontinencia kialakulásának megelőzése is fontos tényező, amely problémakör az egészségtelen életmódnak és a gyakorta a sok órás ülő munkának köszönhetően, egyre több fiatalt érint.

 

 

 

 

Gátizom torna innováció

 

A tudomány és a technika fejlődésének köszönhető, ma már nem csak a közismert gátizom tornát választhatjuk. Születtek olyan innovációs fejlesztések, amelyek megkönnyítik a hölgyek számára a gátizom edzését.

 

 

 

 

Miért pont a gátizom?

 

Azoknak a pici, alig használt izmoknak a védelméről beszélünk, amely oly sok örömet és problémát tud okozni.  Már fiatal korban érdemes figyelmet fordítanunk erre a területre. 

 

 

 

 

Add tovább a tudást

 

Nagyon fontos lenne kialakítani kamaszlányainkban a gáti izom tudatot. Keleti kultúrákban erre nagy hangsúlyt fektetnek. A nyugati világban azonban legtöbbször csak akkor foglalkoznak a nők ezzel a szemmel nem látható izomcsoporttal, amikor a probléma felüti a fejét. A gátizom meggyengülése komoly, akár az életminőség romlásával járó panaszokat is képes produkálni.

 

Szerencsére napjainkban egyre több fiatal sportol és ez nagyon jó, mert a sport fejleszti az akaraterőt, kitartást. Endorfin termelődik, ami előnyös, hiszen kevésbé lesznek ezek a fiatalok depressziósak. Azonban a sport önmagában nem elég a karbantartáshoz!

 

 

 

 

A gátizmaink vízszintesen futnak és ez azt jelenti, hogy  terhelés esetén nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. Tehát ha a lányok futnak, vagy kettlebel edzésre járnak, vagy testépítéssel foglalkoznak, hívjuk fel figyelmüket a fokozott gátizom tónus védelmére.

 

Kezdjenek mellette intimtorna gyakorlatokat is végezni, pl. hüvelysúllyal vagy biofeedback készülékekkel, mert ezek használatánál is lesz visszajelzés. Olyan, mintha edző segítségét használnák, de ebben az esetben saját maguk lesznek a személyi edzőjük. 

 

 

 

 

A gátizom edzéssel egyéb jótékony „mellékhatások” is megjelennek. A kismedencei izmok erősítésével a nők csökkenthetik menstruációs görcseiket, felnőtt nővé válva jobb lesz szexuális életük.

 

 

 

 

Az is fontos tényező, hogy a gátizom edzésével felkészítik testüket a gyermekvállalásra, egy új élet befogadására, kihordására.

 

 

Dombai Krisztina

www.intimegeszseg.hu

06-30-987-1498

intimegeszseg@gmail.com,

edombai.krisztina@gmail.com

 

 

Címkék: gátizom fegyver torna

Szólj hozzá!