Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Babos-borsós tejszínben fürösztött tészta parmezánnal hintve

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2018/02/12 0 hozzászólás Receptek,

Jamie Oliver módra

 

Hozzávalók

  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg fejteni való bab
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sűrű tejszín
  • 1 kismarék zöld menta
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • ízlés szerint só és bors
  • 50 dkg tészta

 

Elkészítés

 

Blansírozzuk a borsót és a babot forró sós vízben, majd a bab és a borsó felét turmixoljuk félig pépesre. Olíva olajon süssük a fokhagymát néhány másodpercig anélkül, hogy megbarnulna. Adjuk hozzá a félig össze turmixolt babot és borsót, majd egy percig keverjük össze őket. Adjuk hozzá a tejszínt és az egyben maradt babot és borsót. Keverjük hozzá a mentát. Néhány percig főzzük még. A végén szórjuk rá a parmezán felét és ízesítsük ízlés szerinti sóval és borssal. Főzzük meg a tésztát, ha megfőtt csöpögtessük le a vizet és adjuk hozzá a tejszínes borsós babot a tésztához. Tálaláskor szórjuk meg a maradék parmezánnal.

 

 

 

 

forrás: Jamie oliver - a pucér szakács c. könyv

 

 

Szólj hozzá!