Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Bán Teodóra - Ajándék Budapestnek

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2018/05/16 0 hozzászólás Sikersztorik,

Mezítláb a réten - születésnapi koncerttel és nyitóeseménnyel kezdődik június 9-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpad idei programja,  Alexander Rybak, Szent Iván-éji vérfagyasztó opera, Béjart Ballett, Erwin Schrott, Ara Malikian és más nemzetközi sztárok szereplésével. Emelett kiállításokat is láthatnak a nézők az ország legöregebb Víztornyában. Romantikus színházi hajójárattal érkezhetnek a vendégek, amelyhez a  „díszlet” a kivilágított Budapest.

 

Alexander Rybak

Alexander Rybak

 

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad minden évben exkluzív programmal kápráztatja el a közönséget. Az idén milyen előadásokkal várják a látogatókat?

 

  • Idén nyolcvan éve nyitotta meg kapuit ez az impozáns szabadtéri játszóhely, amelyet történelmi környezet vesz körül: ősfák, csodálatos fauna, a Premontrei Kápolna, a Szent Margit-kolostor maradványai. Nagy megtiszteltetés, de nagy felelősség is ilyen környezetben színházi előadást létrehozni. Az Ajándék Budapestnek mottóval meghirdetett ünnepi évadot ingyenes koncerttel nyitjuk meg június 9-én a szigeti Nagyréten, Alexander Rybak hegedűművész és a Magyar Állami Operaház zenekara által adott Mezítláb a parkban című programmal, amelyre eddig nyolcezren regisztráltak. Másnap indul a színpadi szezon a Quimby és az Óbudai Danubia Zenekar közös koncertjével. Az opera szerelmesei Szent Iván éjjelén Strauss vérfagyasztó zenedrámáját, a Salomét tekinthetik meg Szikora János rendezésében, augusztus elején pedig Verdi Rigolettója csendül fel külföldi sztárénekesek tolmácsolásában. Az operett műfaját Kálmán Imre Cirkuszhercegnője képviseli. Hivatásos artisták varázsolnak cirkuszi forgatagot a szerelmes-ármányos történetbe. A balett világát a neves Béjart társulat Varázsfuvola-előadása reprezentálja, valamint sztárszólisták elevenítik fel a színpadon a Great Gatsbyt. Augusztus 20-át Caramel-koncerttel köszöntjük. A Budapesti Nyári Fesztivál másik fő helyszínén, a Városmajori Szabadtéri Színpadon is valóságos műfajkavalkád várja a közönséget. A vidéki társulatok legjobb tavalyi előadásaiból válogatott színházi szemle mellett itt lesz a Bonnie & Clyde Broadway-musical Magyarországi ősbemutatója. A Group’n’Swing zenekar az elmúlt száz év szerelmes slágereiből állít színpadra egy különleges hangulatú előadást. Vasárnap délelőttönként az ország neves bábszínházai tartanak matinét a legkisebbeknek.

 

Bán Teodóra

Bán Teodóra

 

Teodóra nem csupán a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot menedzseli. Milyen szerepet tölt be az a szinte monumentális fesztiválfűzér az országimázs építésében? A magyar turizmust mennyiben érintik a kulturális fesztiválok? Van érzékelhető vonzó hatásuk?

 

  • Aki külföldiként Budapestre érkezik, azért jön, mert a hazánkra és a kultúránkra kíváncsi. Nemcsak a város történeti, természeti adottságai tartoznak ebbe bele, hanem azok az emberek is, akik maradandót alkotnak vagy alkottak az elmúlt évszázadon keresztül. Ez az, ami vonzóvá tesz egy várost. Olyan szoftver ez, ami aztán hardverré tud válni. A szellemi szoftvert adják a nemzeti értékeink, a történelmünk, a muzsikánk, a képzőművészetünk, az építészetünk, minden, ami emberközpontú és az agyban születik, és úgy válik hardverré, hogy tárgyiasult műalkotást hoz létre; képet, zenét, operát, színházi előadást, sok mindent, amiből bevétel keletkezik. Vagyis termékké válik. Az értékesített termék bevétele pedig visszaforgatható a kultúrába.

 

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

 

Milyen nemzetközi visszhangja van a Margitszigeti Szabadtéri Színpadnak?

 

  • A patinás játszóhelyen az évtizedek során sok nemzetközi tekintélyű művész szerepelt megalapozva a színpad hírnevét. A közelmúlt fellépői közül is sokan viszik jó hírét a margitszigeti színpadnak. Csak néhányat említve ilyen az idén is fellépő Béjart vagy a Monte Carlo Balett és a várva várt Erwin Schrott.  A nagyságok kedvéért sok külföldi vendég érkezik hozzánk. Kifejezett célunk az igényes kultúrafogyasztók ide csalogatása. Az ő itt létüket teszik komfortossá a színházi élményen túli kínálatok, például a színházi hajójárat és az egyéb budapesti eseményekre is érvényes kulturális csomagok. Szívesen látogatják a színpad szomszédságában lévő Víztornyot, amely a maga nemében a legnagyobb és a legöregebb Magyarországon. Idén egyik szintjén a Margitszigeti Színpad nyolcvan évének legszebb pillanatképeiből rendezünk kiállítást.

 

 

 Erwin Schrott

 Erwin Schrott

 

 

https://szabadter.hu/

 

 

Szólj hozzá!