Az Ön kosara üres!
A csicseriborsót áztassuk be egy éjszakára, majd öblítsük le és főzzük meg a krumplival együtt. Hántsuk le a póréhagyma legkülső héját, majd alaposan mossuk meg és vágjuk apróra. Hevítsünk fel egy evőkanál olíva olajat és a diónyi vajat egy fazékban, majd szórjuk rá a póréhagymát és az apróra vágott fokhagymát. A póréhagymára és fokhagymára szórjunk ízlés szerint sót és őrölt feketeborsot, majd pároljuk puhára. Miután megpuhult, adjuk hozzá a megfőtt krumplit és csicseriborsót és 1 percig pároljuk tovább a zöldségeket, majd adjuk hozzá az alaplé egyharmadát és főzzük 15 percig.
Ha krémlevest készítünk belőle, akkor a végén a maradék alapléből annyit adjunk hozzá, hogy elérjük a kívánt sűrűséget. Tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezánnal és locsoljuk meg egy pici extra szűz olíva olajjal.
Forrás: Jamie Oliver: Pucér szakács
Kép: pixabay