Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Csicseriborsó leves póréhagymával

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2018/01/10 0 hozzászólás Receptek,

Hozzávalók

 

  • 35 dkg csicseriborsó
  • 1 db közepes krumpli
  • 5 db közepes póréhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 diónyi vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és őrölt fekete bors
  • 9 dl csirke – vagy zöldségalaplé

 

 

Tálaláshoz

 

  • reszelt parmezán sajt
  • extra szűz olíva olaj

 

Elkészítés

 

A csicseriborsót áztassuk be egy éjszakára, majd öblítsük le és főzzük meg a krumplival együtt. Hántsuk le a póréhagyma legkülső héját, majd alaposan mossuk meg és vágjuk apróra. Hevítsünk fel egy evőkanál olíva olajat és a diónyi vajat egy fazékban, majd szórjuk rá a póréhagymát és az apróra vágott fokhagymát. A póréhagymára és fokhagymára szórjunk ízlés szerint sót és őrölt feketeborsot, majd pároljuk puhára. Miután megpuhult, adjuk hozzá a megfőtt krumplit és csicseriborsót és 1 percig pároljuk tovább a zöldségeket, majd adjuk hozzá az alaplé egyharmadát és főzzük 15 percig.

 

Ha krémlevest készítünk belőle, akkor a végén a maradék alapléből annyit adjunk hozzá, hogy elérjük a kívánt sűrűséget. Tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezánnal és locsoljuk meg egy pici extra szűz olíva olajjal.

 

 

 

Forrás: Jamie Oliver: Pucér szakács

Kép: pixabay

Szólj hozzá!