A naan az egyik legfinomabb indiai kenyér! Jamie Oliver persze ezt is tovább fejlesztette és édesköménnyel bolondította meg!

Próbáld ki!

Hozzávalók

500 g kenyérliszt

7 g szárított élesztő

1 teáskanál folyékony méz

olívaolaj

2 teáskanál édesköménymag

20 g vaj vagy ghee

375 ml langyos víz

Elkészítés

Tegyük a lisztet és a sót egy nagy tálba, majd keverjük össze alaposan. készítsünk egy mélyedést a közepébe. Futtassuk fel az élesztőt a mézes- langyos vízben. Hagyjuk így néhány percig pihenni. Majd fokozatosan öntsük a keveréket a mélyedésbe. Keverjük össze és gyúrjuk addig a hozzávalókat, hogy egyenletes tésztát kapjunk. Gyúrjuk addig, míg rugalmas lesz a tészta. Tegyük olajos tálba és hagyjuk egy éjszakát a hűtőben pihenni.

Törjük össze mozsárban az édesköménymagot. Lisztezett felületen a tésztát osszuk 3 részre és nyújtsuk ki 1 cm vastagra, szórjuk meg az édesköménymaggal. A kinyújtott tésztát helyezzük forró, tapadásmentes serpenyőbe és fedjük le, majd süssük 3 percig.

Ha megsült, vegyük ki a serpenyőből és kenjük meg vajjal vagy a gheevel. Szórjuk meg sóval, tálaljuk különböző zöldség krémekkel!

Kép és recept: jamieolver.com