Életünk során gyakran kerülünk a gondolatok és az érzések közötti választás csapdájába. Sokszor nehéz választani a logikus érvek és az érzelmek által sugallt megoldások között. Amikor főleg az eszedre hallgatsz, akkor racionális vagy – ha elsősorban az érzéseidre, akkor inkább emocionális típus vagy. 

Képzeld el, hogy az agy és a szív, azaz a lélek együtt mozog, együtt táncol. Ez a tánc az élet, mondhatni, ezt a táncot gyakorlod önmagad megismerésével. Ez a közös mozgás határozza meg életed lüktetését, harmóniáját – ha könnyedén lépnek együtt, akkor megtörténik az áramlás; ha az egyik kevésbé követi a másikat, nincs közös ritmusuk, az kevésbé lesz békés, örömteli.

Ebben a táncban nincs olyan, hogy csak az egyik vagy csak a másik vezet. Egyik vezet, másik követ és valamikor fordítva. Lehetséges, hogy egy „automata” üzemmódban az agy, a logikus gondolkodás vezet. És van, amikor elvesztjük az eszünket és megyünk a szívünk után. Egyik se jobb, mint a másik. A kettejük közös tánca tesz teljessé. A lélek üzenetei azok a nem tudatosan látható kódok, amelyeket nem mindig tudunk észrevenni, megfejteni.

A vezérlő gondolatainkat egyszerűbb felismernünk – szokások, elvárások, sémák, egyéb rutinszerű programok alkotják ezt az oldalt. Amikor ők irányítanak, azok megszokottak, ismerősek. Mint egy autósztrádán az irányjelző táblák.

A másik oldal kevésbé pontosan beazonosítható – titkos üzenetek, jelek, megérzések saját kódrendszered szerint. A lélek üzenetei egyediek, személyre szólóak, melyeket csak te ismerhetsz fel.

Önmagad mind jobb és jobb megismerésével felismered azt, hogy mit üzen a lelked, önmagad kódfejtője leszel. Ezzel összhangban azokat a helyzeteket is meg tudod különböztetni, amikor érdemes lesz a logikus gondolkodásodra hallgatni és átadni neki a kormányt. A céljaid határozzák meg az irányt, hova akar eljutni ez a páros. Lehet, hogy a kezdetekben lassan, óvatosan lépkedtek. Az egymásra hangolódás éppen ilyen, adj időt magadnak, magadhoz. Halld meg a zenét, engedd meg a lassút lépést, figyeld mikor lép az ész és mikor a szív – és mikor tudnak együtt lépni, hogy tudnak egymásra figyelni.

A Csak a Nőknek olvasói a www.szeretetmozaik.hu oldalon 11% kedvezménnyel rendelhetik meg szolgáltatásaimat, a CSAKANOKNEK2022 kód megadásával. 

Madarász Hajnalka Pirki
asztrozófus, Hőskísérő, coach-tréner
+36 30 224 6559
info@szeretetmozaik.hu
www.szeretetmozaik.hu