Gyors tenger gyümölcsei tészta

Egy igazi nyári hangulatú receptet hozott el nekünk most Jamie Oliver. Próbáljátok ki, hogy az ízek Titeket is elrepítsenek egy gyönyörű tenger partjára.

Összetevők:

    300 g szárított linguine

    250 g tintahal, kibelezve, megtisztítva, fenntartható forrásból származó tintahal

    250 g kagyló, tisztított, tisztított, fenntartható forrásból származó kagylók

    250 g kagyló vagy kagyló, tisztítva, fenntartható forrásból származó

    4 fésűkagyló, ikrával együtt, fenntartható forrásokból

    1 gerezd fokhagyma

    1 csokor friss petrezselyemzöld (30 g)

    1 citrom

    1 friss piros chili, nem kötelező

    olívaolaj

    1 evőkanál bébikapribogyó

    1 marék samphire, nem kötelező

    1 x 400 g-os konzerv minőségi szilvaparadicsom

    20 g parmezán sajt

    extra szűz olívaolaj

 

Elkészítés:

    Főzzünk 300 g szárított linguine-t egy nagy serpenyőben forrásban lévő sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrjük le, és egy bögre keményítőt tartogassunk vissza.

    Közben 250 g tintahalat 1 cm-es karikákra szeletelünk, 250 g kagylót és 250 g kagylót (vagy kagylót) átválogatunk, és a nem szorosan zártakat megkocogtatjuk. Ha nem záródnak, dobjuk ki őket. Szeletelje fel a 4 fésűkagylót.

    Hámozzon meg és vágjon finomra 1 gerezd fokhagymát, szedjen le és vágjon finomra 1 csokor friss petrezselymet (30 g), és reszelje finomra ½ citromhéját. Vágjon le és vágjon finomra 1 friss piros chilit (ha használ).

    Egy nagy, tapadásmentes serpenyőt közepes-magas hőfokra állítunk 1 evőkanál olívaolajjal. Adja hozzá a fokhagymát, a chilit és 1 evőkanál bébikapribogyót, főzze 1 percig, majd adja hozzá a kagylót és a kagylókat. Pár percig főzzük, majd adjuk hozzá a tintahalat, a

    fésűkagylót, a citromhéjat és a petrezselymet, és keverjük meg alaposan.

    Tiszta kézzel keverjen bele 1 x 400 g-os konzerv szilvaparadicsomot, forralja fel, majd csökkentse a hőfokot, és főzze 2 percig, hogy az ízek összeérjenek, közben rendszeresen keverje meg és törje össze a paradicsomot.

    Keverjünk bele 1 maréknyi samphire-t (ha használunk), és facsarjuk bele ½ citrom levét. Rázzuk meg a serpenyőt, és pároljuk még 1 percig, vagy amíg tökéletesen meg nem főnek (a zárva maradt héjakat dobjuk ki).

    Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és óvatosan szedjük ki a húst a kagylókból, ha szeretnénk.

    Reszeljünk bele 20 g parmezánt, majd ízleljük meg, és ízesítsük tökéletesre, ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis citromlevet.

    Dobjuk bele a tésztát a mártásba, ha szükséges, lazítsuk fel egy kis tésztavízzel, majd fejezzük be egy csók extra szűz olívaolajjal.