
Gyors tenger gyümölcsei tészta
Egy igazi nyári hangulatú receptet hozott el nekünk most Jamie Oliver. Próbáljátok ki, hogy az ízek Titeket is elrepítsenek egy gyönyörű tenger partjára.
Összetevők:
300 g szárított linguine
250 g tintahal, kibelezve, megtisztítva, fenntartható forrásból származó tintahal
250 g kagyló, tisztított, tisztított, fenntartható forrásból származó kagylók
250 g kagyló vagy kagyló, tisztítva, fenntartható forrásból származó
4 fésűkagyló, ikrával együtt, fenntartható forrásokból
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyemzöld (30 g)
1 citrom
1 friss piros chili, nem kötelező
olívaolaj
1 evőkanál bébikapribogyó
1 marék samphire, nem kötelező
1 x 400 g-os konzerv minőségi szilvaparadicsom
20 g parmezán sajt
extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Főzzünk 300 g szárított linguine-t egy nagy serpenyőben forrásban lévő sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrjük le, és egy bögre keményítőt tartogassunk vissza.
Közben 250 g tintahalat 1 cm-es karikákra szeletelünk, 250 g kagylót és 250 g kagylót (vagy kagylót) átválogatunk, és a nem szorosan zártakat megkocogtatjuk. Ha nem záródnak, dobjuk ki őket. Szeletelje fel a 4 fésűkagylót.
Hámozzon meg és vágjon finomra 1 gerezd fokhagymát, szedjen le és vágjon finomra 1 csokor friss petrezselymet (30 g), és reszelje finomra ½ citromhéját. Vágjon le és vágjon finomra 1 friss piros chilit (ha használ).
Egy nagy, tapadásmentes serpenyőt közepes-magas hőfokra állítunk 1 evőkanál olívaolajjal. Adja hozzá a fokhagymát, a chilit és 1 evőkanál bébikapribogyót, főzze 1 percig, majd adja hozzá a kagylót és a kagylókat. Pár percig főzzük, majd adjuk hozzá a tintahalat, a
fésűkagylót, a citromhéjat és a petrezselymet, és keverjük meg alaposan.
Tiszta kézzel keverjen bele 1 x 400 g-os konzerv szilvaparadicsomot, forralja fel, majd csökkentse a hőfokot, és főzze 2 percig, hogy az ízek összeérjenek, közben rendszeresen keverje meg és törje össze a paradicsomot.
Keverjünk bele 1 maréknyi samphire-t (ha használunk), és facsarjuk bele ½ citrom levét. Rázzuk meg a serpenyőt, és pároljuk még 1 percig, vagy amíg tökéletesen meg nem főnek (a zárva maradt héjakat dobjuk ki).
Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és óvatosan szedjük ki a húst a kagylókból, ha szeretnénk.
Reszeljünk bele 20 g parmezánt, majd ízleljük meg, és ízesítsük tökéletesre, ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis citromlevet.
Dobjuk bele a tésztát a mártásba, ha szükséges, lazítsuk fel egy kis tésztavízzel, majd fejezzük be egy csók extra szűz olívaolajjal.
Szólj hozzá