Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Karácsonyi ajándéktippek Feng Shuival

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2017/12/06 0 hozzászólás Tippek, tanácsok,

Kinek mit ajándékozzunk?

 

Karácsonykor sokat gondolkodunk azon, mivel is lephetjük meg szeretteinket? Mi legyen az a testhezálló kis emlék, ami nekik igazán örömet szerez. Miután megvan az ajándék, azon is eltűnődünk, mibe csomagoljuk, milyen színű legyen a masni és a csomagoló díszpapír.

 

 

A választásban tud segíteni, ha az ajándékozásnál a Feng Shui szempontjait is figyelembe vesszük. Ezzel a módszerrel le tudjuk egyszerűsíteni a „kinek, mit” kérdéskört, és célirányosan indulhatunk a kiszemelt üzletbe. Mielőtt elindulnánk a nagy „beszerző körútra”, számoljuk ki a megajándékozandó személy Gua számát: https://www.fengshuibolt.hu/?page=centrum/guacalc&

 

A gua számok több elemhez is tartoznak, azonban az egyes gua számok szerinti személyiségjegyek eltérnek egymástól. Így az azonos elemhez tartozástól függetlenül, a gua számhoz, egyéniséghez legjobban illő ajándékok közül érdemes választani.

 

Gua számok és a hozzá tartozó elemek:

 

Víz elem: 1

Fa elem: 3, 4

Föld elem: 2, 5, 8

Fém elem: 6, 7

Tűz elem: 9Ajándékötletek Gua szám alapján!

 

A Gua számok tudománya abban is segít, hogy kinek hogyan csomagoljuk be az ajándékát. Ezek az ötletek nem csak ünnepnapokon, hanem a dolgos hétköznapokban is hasznosak lehetnek. Ne feledjük, a jó „tálalás”, már fél siker! Nézz körbe a www.fengshuibolt.hu - is!

 

 

Gua számokhoz tartozó személyiségjegyek és ajándékötletek:

 

A Gua számhoz néhány mondatos jellemzést is adok, mert ha a felsorolt ajándékötletek között nem találnánk megfelelőt, a jellemzés (és az adott illető személyes ismerete) adhat újabb ötleteket.

 

Gua szám:  1 Víz elem
 

Színei:  kék, sötét árnyalatok

 

A Víz évében született emberek jól alkalmazkodnak, könnyű velük kijönni, általában gyengéd természetűek. Aktív, gyakran kreatív elméjük van. Rengeteg energiával rendelkeznek, fáradhatatlanok. Remekül tudnak másokat dolgoztatni. Jó a felfogásuk, és könnyen átlátják egy helyzet mindkét oldalát. Viszont nagyon óvatosak, és csak ritkán fedik fel gondolataikat teljes mértékben. Inkább másokat hallgatnak, mint beszélnek. A titkokat nagyon megbízhatóan kezelik. Szeretik az egyedüllétet, a csendesen, egyedül töltött órákat. Jól boldogulnak az üzleti életben, és mindig a legfelsőbb vagy majdnem a legfelsőbb szintre jutnak fel. A változatosság az egyik fontos elemük. Sokat utazhatnak életük folyamán.

 

Csomagolás: a részére elkészített ajándék csomagolóanyagának színe: kék, lehetőleg sötétkék. Ha adott személy ismeretében ezt a színt túl komolynak, zordnak találnánk (gyermekről, vagy kedves, ifjú hölgyről van szó), a Víz elem tengerkék színét kiválthatjuk az ugyancsak erre az elemre jellemző, hullámos formával. Vagy a csomagolás mintája, a felülete viselje magán a Víz elem hullámzását! Ha még ezt sem érezzük eléggé testhezállónak, nyúljunk bátran a Fém elem szín-, és formavilágához, hiszen a Víz elemet a Fém támogatja. Ebben az esetben használhatjuk a fehértől a szürkén át szinte az összes pasztell-színt, melyek ugyancsak a Fém elemet képviselik. Ide érthetjük még a konkrétan fém színű (ezüst, arany) csomagolóanyagok széles választékát…

 

A szín kiválasztásánál azonban kerüljük a sárga, okker, barna színtartományt, és a hagyományos, átlagos „doboz” formát!

 

 

Ajándékai lehetnek:

 

Filozofikus tartalmú, elgondolkodtató könyvek, például mély értelmű, tudományos fejtegetések, vagy bonyolult krimik, vagy elgondolkodtató társas-, vagy logikai játékok, türelemjátékok, akár PC-s formában is. Választhatunk kék színű, vagy üvegből készült dísztárgyat. Jó ajándék a kék díszgyertya, illóolaj, és más meditációt, elmélyedést segítő eszközök, zenék, képek. Remek választás az akvárium, üveg halak, csobogó, vizet, vízpartot ábrázoló kép, festmény. A  távcső, nagyító, mikroszkóp, vagy az uszodabérlet is telitalálat.

 

Gua szám:   2  Föld elem


Színei:    sárgák, barnák, föld-színek

 

A 2-es Föld évében született emberek stabil, kiegyensúlyozott, figyelmes emberek. Általában nyílt természetűek, szeretik a társadalmi tevékenységeket. Jól boldogulnak egy csapat tagjaként. Nem várnak ajándékokra, ahhoz vannak szokva, hogy keményen meg kell dolgozniuk azért, amit el akarnak érni. Ennek következtében általában életük későbbi szakaszában érik el legnagyobb sikereiket. Rendszerint nehezen bíznak munkát másokra, mivel életcéljuknak tekintik a segítségadást.  Otthon vannak a részletekben. Együtt érző, megértő, segítő természetűek. Nagy szükségük van az elismerésre, hajlandóak rengeteget és keményen dolgozni, ha ezt mások kellő elismeréssel és figyelemmel méltányolják. Szeretik a jó ételeket, idősebb korukban hajlamosak a hízásra.

 

Csomagolás: a számára elkészített ajándékot a sárga, okker, narancs, és föld-színek bármelyik árnyalatával csomagolhatjuk, díszíthetjük. Ha ajándéka a kockához közelítő arányokkal bíró (közel egyenlő oldalú) díszdobozba kerül, az már-már telitalálat! Ezek mellett, vagy ezek helyett használhatjuk még a Tűz elem színeit is: élénk narancstól a vörösön át a bordóig bármit.

 

Kerüljük viszont a zöld szín, valamint a hosszúkás, magas forma alkalmazását a csomagolásban!

 

 

Ajándékai lehetnek:

 

Mivel a Föld elemű emberre gyakran jellemző a gyűjtögetés, kedves ajándék lehet számára bármi, amit később gyűjthet (bélyeg, érme, stb.), vagy a már meglévő gyűjteményébe egy újabb darab. Fényképalbum, tájképek. Értékeli, ha érdeklődési körének megfelelő szakkönyv, menedzserkönyv az ajándék. Cégvezetésről szóló ismeretanyag, hogy megtanulja, hogyan kell másokat irányítani jó ötlet. Kellemes meglepetés lehet egy könyv a kertről, kerti szerszámok, díszek, cserepes növények. örömet okozhat a zen kert az asztalra. Jó választás a sárga díszgyertya, elefánt szobor, metszett kristálygolyó, kristályváza, féldrágakövek. A társas-, és kártyajátékok, akár PC-s formában is örömet szereznek. Unicum, fitnesz bérlet, diétás és fogyókúrás könyvek is alkalmas ajándékok.

 

Gua szám:   3  Fa elem
 

Színei:   zöld, világoskék

 

A 3-as Fa évében (néha a türkiz vagy a jade Fa évének is nevezik), született emberek idealisták és érzelmi beállítottságúak. Gyorsan gondolkodnak, gyakran a felszínen maradva gyorsan szereznek felületes tudást ahelyett, hogy valaminek a mélyebb megértésére törekednének. Nagyvonalúak és kedvesek. Ambiciózus természetüknél fogva gyakran már fiatal korban is sikeresek. Impulzív emberek, rengeteg energiával. Ez az energia azonban néha túl nagy területeken oszlik el. Érzelmi beállítottságuk miatt gyakran keserednek el, vagy gurulnak dühbe. Bár gyakran keresik a házasságot, a hármasok többnyire függetlenek maradnak. Ez a függetlenség azt is jelenti, hogy rendszerint szabad foglalkozást választanak, lehetőleg saját cégükön belül. Nem kedvelik, ha valaki más vállalatának egyik tagjaként kell dolgozniuk.

 

Csomagolás: a számára elkészített ajándékot a zöld minden árnyalatával, valamint a kék világosabb árnyalataival is csomagolhatjuk, díszíthetjük. Ha más színt szeretnénk, megtehetjük, mert a Fa elemet képviselheti a csomagoláson egy növényt imitáló zöld masni is, de akár az is, ha ajándékunkat hosszúkás formában csomagoljuk be. Használhatjuk még a Víz elemre jellemző sötétebb árnyalatokat is.

 

Kerüljük viszont a fehéret, szürkét, pasztell és a fém színeket!

 

 

Ajándékai lehetnek:

 

Találmányokról, felfedezésekről szóló könyvek, meditációs CD (hogy egy kicsit lenyugodjon az állandó agymozgásuk), trendi ruha. Találó ajándék a  szoba-szökőkút, szobanövény, mókás figurák kertbe, lakásba, fából készült dísz-, ill. használati tárgy, szobor, zöld Buddha díszgyertya. Szeretik a kreatív társasjátékot, logikai játékokat, ezek PC-s formában is kitűnő választások. Színház bérlet, viccgyűjtemény, újság előfizetés is szóba jöhet.

 

Gua szám:    4  Fa elem


Színei: zöld, világoskék

 

A 4-es Fa évében született emberek gyakorlatiasak, önállóak, figyelmesek és ambiciózusak. Állandóan friss, új ötleteik vannak, ezért kellemes a társaságukban lenni. Erősen kiállnak az igazság mellett, nézeteiket hangoztatják is, ha úgy érzik, személyes szabadságuk veszélybe került. Ezt azonban olyan kedvesen teszik, hogy nem sértenek meg vele senkit. Nem törődnek a részletekkel, inkább a teljes képre figyelnek. Épp ezért az üzleti életben szükségük van valakire, aki helyettük a részletekre ügyel. Hajlamosak a töprengésre, ezért gyakran az utolsó pillanatokban óriási hajtással tudják csak időre befejezni a feladatokat. Emiatt persze feszültség keletkezik, ezek az emberek pedig nehezen tudnak feszült légkörben dolgozni.

 

Csomagolás: a számára elkészített ajándékot a zöld minden árnyalatával, valamint a kék világosabb árnyalataival is csomagolhatjuk és díszíthetjük. Ha más színt szeretnénk, megtehetjük, mert a Fa elemet képviselheti a csomagoláson egy növényt imitáló zöld masni is, de akár az is, ha ajándékunkat hosszúkás formában csomagoljuk be. Használhatjuk még a Víz elemre jellemző sötétebb árnyalatokat is.

 

Kerüljük viszont a fehéret, szürkét, pasztell és fém színeket!

 

 

Ajándékai lehetnek:

 

Találmányokról, felfedezésekről szóló könyvek, meditációs CD (hogy egy kicsit lenyugodjon az állandó agymozgásuk), trendi ruha. Találó ajándék a  szoba-szökőkút, szobanövény, mókás figurák kertbe, lakásba, fából készült dísz-, ill. használati tárgy, szobor, zöld Buddha díszgyertya. Szeretik a kreatív társasjátékot, logikai játékokat, ezek PC-s formában is kitűnő választások. Színház bérlet, viccgyűjtemény, újság előfizetés is szóba jöhet.

 

Gua szám:  5  Föld elem


Színei:    sárgák, barnák, föld-színek

 

Az 5-ös Föld évében születettek gyakorlatias, realista emberek. A számukra fontos dolgokról határozott nézeteik vannak, emiatt nagyon makacsnak tűnnek. Habár kifelé magabiztosnak és felelősségteljesnek látszanak, belül gyakran bizonytalanságot, a magabiztosság hiányát érzik. Gyakran vezető pozíciók felé törekednek, hisz nagyfokú önállóság jellemzi őket, bár nehezen tudnak egy team tagjaként dolgozni. Szeretnek ők dönteni mindenről, legyen az határidő, munkaterület, párkapcsolat.

 

Csomagolás: a számára elkészített ajándékot a sárga, okker, narancs, és föld-színek bármelyik árnyalatával csomagolhatjuk, díszíthetjük. Ha ajándéka a kockához közelítő arányokkal bíró (közel egyenlő oldalú) díszdobozba kerül, az már-már telitalálat! Ezek mellett, vagy ezek helyett használhatjuk még a Tűz elem színeit is: élénk narancstól a vörösön át a bordóig bármit.

 

Kerüljük viszont a zöld szín, valamint a hosszúkás, magas forma alkalmazását a csomagolásban!

 

 

Ajándékai lehetnek:

 

Mivel a Föld elemű emberre gyakran jellemző a gyűjtögetés, kedves ajándék lehet számára bármi, amit később gyűjthet (bélyeg, érme, stb.), vagy a már meglévő gyűjteményébe egy újabb elem, fényképalbum, tájképek. Remek választás a szakkönyv, menedzserkönyvek cégvezetésről, hogy megtanulja, hogyan kell másokat irányítani. Jó ötlet egy könyv a kertről, kerti szerszámok, díszek, cserepes növények, zen kert az asztalra. Alkalmas ajándék lehet sárga díszgyertya, elefánt szobor, metszett kristálygolyó, kristályváza, féldrágakövek, napszemüveg, társas-, és kártyajátékok akár PC-s formában is. Unicum, fitnesz bérlet, diétás, fogyókúrás, vagy az egészségről, egészséges életmódról szóló könyvek, vitaminok, táplálék-kiegészítők, belépőjegy küzdősport-rendezvényekre.

 

Gua szám:   6  Fém elem


Színei:   fehér és pasztell színek

 

A 6-os Fém évében született emberek nagy önfegyelemmel és önuralommal rendelkeznek. Analitikus, logikus, befelé forduló természetűek, emiatt néha nehezen tudnak kapcsolatot teremteni másokkal. Erősen kialakult nézeteik vannak, úgy tűnik, hogy nehezen fogadják el mások elgondolásait. Saját maguk iránt vannak a legnagyobb szigorúsággal, gyakran vádolják önmagukat az elkövetett hibákért. Szeretnek sokat dolgozni, de gyakran többet vállalnak, mint amennyit kényelmesen el tudnak végezni. Ez a sok munka rendszerint anyagi sikerekhez vezet, szükségük van azonban arra, hogy elég időt töltsenek szabadon, játékokkal. Óvatosan bánnak a pénzzel, nem szívesen költenek olyasmire, amit nem tartanak fontosnak.  Érdeklődnek a műszaki tudományok iránt, gyakran dolgoznak műszaki területeken. Már életük korai szakaszában kialakul az erős felelősségtudat. Család-orientáltak, szívesen segítik és támogatják a család fiatal és idős tagjait. Általában erős, hagyományos hittel rendelkeznek, szívesen dolgoznak hasonló gondolkodásúakkal egy csoportban.

 

Csomagolás: a részére elkészített ajándék csomagolásánál, díszítésénél használjuk bátran a fehér és pasztell színeket. Ide érthetjük még a konkrétan fém színű (ezüst, arany) csomagolóanyagok széles választékát. Ha valami miatt a színek helyett inkább a formában szeretnénk a Fém elemet kifejezésre juttatni, próbáljuk az ajándékot kerek formában becsomagolni. Használhatjuk még a sárga, okker, barna színtartományt is.

 

Kerüljük viszont a vörös minden árnyalatát még akkor is, ha hölgy a megajándékozott! Kerüljük a sötét színeket még akkor is, ha ajándékunk (vagy a megajándékozott) komolyságát, tekintélyét szeretnénk hangsúlyozni!

 

 

Ajándékai lehetnek:

 

Cégvezetésről szóló könyvek, műszaki cikkek, számítógépes tartozékok, kiegészítők, mobiltelefon, logikai, ügyességi, vagy társasjátékok, akár PC-s formában is. Remek ajándék lehet antik dísztárgy, fehér gömb díszgyertya, fotóalbum, konyhai edény-készlet, sütőformák, 6-os kínai pénzfüzér, hatos fém szélcsengő. Sportkedvelőknek belépőjegy kosár-, vagy röplabdameccsre, hogy lássa és tanulja a csapatjátékot.

 

Gua szám:  7  Fém elem


Színei:  fehér és pasztell színek

 

A 7-es Fém olyan, mint az olvasztott fém, ezért az ebben az évben születettek gyakran számos változást tapasztalnak meg életük során. Gyakran előfordul, hogy nehezen állnak meg saját lábukon, amint azonban elérték önállóságukat, gyors haladást mutatnak. Gyors gondolkodásúak, gondolataik viszont rendkívül változók, ezért nehezen tudnak fő céljaikra összpontosítani. Minden helyzetet túlélnek, bármi is történjen velük, minden helyzetből mosolyogva kerülnek ki. Erős oldaluk a kommunikáció és szeretnek beszélni, akár tudnak valamit az adott témáról, akár sem. Nem szeretik a vitát és a feszült helyzeteket, ezért inkább pontosan azt mondják, amit a másik hallani akar, s nem saját véleményüket. Arra törekszenek, hogy kedveljék őket, és nehezen tudnak nemet mondani.

 

Csomagolás: a részére elkészített ajándék csomagolásánál, díszítésénél használjuk bátran a fehér és pasztell színeket. Ide érthetjük még a konkrétan fém színű (ezüst, arany) csomagolóanyagok széles választékát… Ha valami miatt a színek helyett inkább a formában szeretnénk a Fém elemet kifejezésre juttatni, próbáljuk az ajándékot kerek formában becsomagolni. Használhatjuk még a sárga – okker – barna színtartományt is.

 

Kerüljük viszont a vörös minden árnyalatát még akkor is, ha hölgy a megajándékozott!

 

 

Ajándékai lehetnek:

 

Pénzügyi tárgyú, és kommunikációt fejlesztő könyvek, művészeti tárgyú könyvek, műalkotások, antik dísztárgyak, fotóalbum, műszaki cikkek, számítógépes tartozékok, kiegészítők, mobiltelefon, telefonkártya, logikai, ügyességi, vagy társasjátékok, szórakoztató játékok, akár PC-s formában is. Remek ötlet a fehér gömb díszgyertya, konyhai edény-készlet, sütőformák, étkészlet, fém szélcsengő, fitnesz bérlet, kozmetikai kezelésre szóló utalvány, kozmetikai cikkek, belépőjegy kosár-, vagy röplabdameccsre, hogy lássa és tanulja a csapatjátékot.

 

Gua szám:  8 Föld elem


Színei:   sárgák, barnák, föld-színek

 

A 8-as Föld évében született emberek stabilak és felelősségteljesek. Szívesen viszik tovább a családi hagyományokat. Szükségük van családjuk szeretetére és támogatására. Módszeresek és gondosak, emiatt nem olyan gyorsak a feladatok elvégzésében, mint esetleg mások, s ez néha problémákat okoz. A tökéletességre törekednek, szeretik az olyan feladatokat, amelyek próbára teszik képességeiket. Fontos, hogy szem előtt tartsák a teljes képet valakinek az irányításával, nehogy elvesszenek a részletekben. Általában visszahúzódóak, amikor azonban véleményt nyilvánítanak, pontosan azt mondják, amit gondolnak. Ez a fajta őszinteség és becsületesség azonban sokszor bajba keveri őket. Kitartóak és makacsok. Konzervatív természetük miatt nem szeretik a változásokat. Nyugodt, szenvedélytelen külsőt mutatnak, legbelül mélyen azonban nagyon érzékenyek. Életük során fokozatosan, kitartóan haladnak, a legnagyobb sikert középkorukban érik el. Anyagiakban elért sikereik rendszerint nem szembeötlők, mivel nem mutatják gazdagságukat a külvilágnak.

 

Csomagolás: a számára elkészített ajándékot a sárga, okker, narancs, és föld-színek bármelyik árnyalatával csomagolhatjuk, díszíthetjük. Ha ajándéka a kockához közelítő arányokkal bíró (közel egyenlő oldalú) díszdobozba kerül, az már-már telitalálat! Ezek mellett, vagy ezek helyett használhatjuk még a Tűz elem színeit is: élénk narancstól a vörösön át a bordóig bármit.

 

Kerüljük viszont a zöld szín, valamint a hosszúkás, magas forma alkalmazását a csomagolásban!

 

 

Ajándékai lehetnek:

 

Mivel a Föld elemű emberre gyakran jellemző a gyűjtögetés, kedves ajándék lehet számára bármi, amit később gyűjthet (bélyeg, érme, stb.), vagy a már meglévő gyűjteményébe egy újabb elem, fényképalbum, tájképek. Jó ajándék a szakkönyv, menedzserkönyvek cégvezetésről, hogy megtanulja, hogyan kell másokat irányítani, könyv a kertről, kerti szerszámok, díszek, cserepes növények,  zen kert az asztalra. Lehet ajándék a sárga díszgyertya, elefánt szobor, kutyákról szóló könyv, szobor vagy dísztárgy, díszdobozok, metszett kristálygolyó, kristályváza, féldrágakövek, napszemüveg. Jó választás a társas-, és kártyajáték, akár PC-s formában is. Lehet ajándék az Unicum, fitnesz bérlet, diétás, fogyókúrás, vagy az egészségről, egészséges életmódról szóló könyvek, vitaminok, táplálék-kiegészítők. Sportot kedvelőknek belépőjegy küzdősport-rendezvényekre.

 

Gua szám: 9  Tűz elem


Színei:  a vörös minden árnyalata

 

A 9-es Tűz évében születettek okos, vidám természetűek, tele ötletekkel. Jó ízlésük van, szeretnek szép környezetben élni és dolgozni. A művészetek iránti fogékonyság egyik legjellemzőbb tulajdonságuk. Ők fedezik fel a leghamarabb a dolgok szépségeit. Rendszerint könnyen kezdenek bele valamibe, de  lelkesedésük általában alábbhagy, ha a feladatot nem lehet viszonylag rövid idő alatt megoldani. Mindenképpen feltűnőek vonzó külsejük, vagy jókedvük, és megnyerő stílusuk miatt. Nyílt, közlékeny természetűek. Mindig olyan benyomásunk alakul ki róluk, hogy az életükben minden jól megy, még akkor is, ha ez nem így van. Vezető képességeik vannak, könnyen inspirálnak és motiválnak másokat. A pénz nem erős oldaluk. Hajlamosak felélni jövedelmüket, nehezen tudnak takarékoskodni.

 

Csomagolás: színe narancssárgától a sötétvörösig a színskála minden árnyalata. A csomagolást megpróbálhatjuk csúcsos, vagy háromszög formába hozni. Ha úr a megajándékozott, vagy olyan hölgy, akitől mégis távol állnának ezek a nőies színek, használhatjuk a Fa elem színeit is: zöld, világosabb kék, növényt szimbolizáló zöld színű masnival, esetleg hosszúkás, magas formában csomagolva.

 

Kerüljük viszont a sötét színeket még akkor is, ha ajándékunk (vagy a megajándékozott) komolyságát, tekintélyét szeretnénk hangsúlyozni!

 

 

Ajándékai lehetnek:

 

A műalkotások bármilyen fajtája, hangszer, róla készült portfólió, saját képével díszített póló, bögre,márkás ruhanemű, kozmetikum, fényképezőgép, piros piramis gyertya, mécses, lámpás, díszlámpa, aromalámpa, Főnix madarat, vagy lovat ábrázoló kép, dísztárgy, koncertjegy, bérlet.

 

 

Szilvásy Judit
06 30 959 0595
1124 Budapest Tamási Áron u. 37.
www.fengshui.hu
www.fengshuibolt.hu

 

Szólj hozzá!