Maradt még pár nap szabadságod erre az évre?

Ha a válasz igen, akkor irány a természet!


Az ősz nekem kicsit mindig a „Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete” című könyv két névadó szereplőjét idézi, akik karakterben nem is lehetnének különbözőek, még egy és ugyanazon emberben lakoznak. 

Van az ősznek is egy gonosz Mr. Hyde oldala, a sok-sok esővel, sárral, latyakkal, köddel, meg van a Dr. Jekyll verzió a vénasszonyok nyarával, a rengeteg kellemes mégsem túl meleg napsütéssel és persze a pompázatos színű lombkoronákkal, melyeket ilyenkor öltenek magukra a fák.

Azt, hogy melyik oldala jön elő az ősznek nem tudjuk befolyásolni, viszont, ha ügyesen alkalmazkodunk, akkor pompásan érezhetjük magunkat ebben a szezonban is. Ha Mr. Hyde van porondon, akkor jöhetnek a beltéri és a meghitt otthoni programok, amikor viszont Dr. Jekyll bújik elő, akkor kapjuk fel a túrabakancsot és irány a természet!

Három szemet képráztató, igazi lélektöltő úticélt ajánlunk nektek az őszre, hogy amikor menni kell már ne is legyen kérdés hová indultok. 


Dobogókő

A Visegrádi-hegységben található az ország egyik legismertebb kirándulóhelye, Dobogókő. Legismertebb pontja a kilátó, amelyről 699 méter magasból csodálhatjuk meg a távolban kanyargó Dunát és a környező tájat, de nem ez az egytelen látnivaló a környéken, ugyanis földünk szívcsakrája számtalan turistaút kiindulópontja. Innen lehet eljutni a Rám-szakadékhoz, a Táltos szakadékhoz, a Zsivány sziklákhoz, a Prédikálószékhez, a Pilis tetőhöz vagy éppen a Szurdok tanösvényhez. Dobogókőn halad keresztül az Országos Kéktúra út és a Mária út, a 90-es évektől pedig folyamatosan fejlesztik a kerékpárutakat a környéken.Hubertlaki tó

A sejtelmes Hubertlaki-tó Bakonybél közelében, az erdő mélyén található, nem messze attól a vadászháztól, melynek elődje, az egykori hubertlaki vadászkastély állt. A tavat a bakonyi Gyilkos-tónak is nevezik, mivel erdélyi testvéréhez hasonlóan csillogó víztükrét megszakítják a tóból kiálló elárasztott fák csonkjai. Ezek a mélyből kinyúló kezekre emlékeztetnek, a tó hangulata ettől igen különös és félelmetes. A Hubertlaki-tó az egyik legszebb kirándulóhely a Bakonyban, ahol béke, csend, szitakötők, lepkék és madárcsicsergés várja a turistákat.Szarvasi Arborétum

A Szarvasi Arborétum – más néven Pepi-kert – a Körös-vidék egyik legnépszerűbb látványossága. 1600 fa- és cserjefaj él itt, s mivel nagyrészük lombhullató, ősszel színek egész orgiája kápráztatja el a látogatókat. Ha úti célt kerestek egy őszi kiránduláshoz, ide feltétlenül gyertek el. Az arborétumban 3 izgalmas, különböző időtartamú útvonalon sétálhattok végig. Az egyórás kis körtúrán meglátogathatjátok a mamutfenyőt és a különleges Mini Magyarország Makettparkot is, míg az Óriás Körtúrán a kilátót és a hajókikötőt is útba ejthetitek. Keressétek fel a Varázstanyát, vagy próbáljátok ki a vízi tanösvényt.Bakancsot fel, s jó utat kívánunk mindenkinek!