Sokszor nehéz eldönteni, hogy merre menjünk... Érdemes ilyenkor egy listát írni, hogy mit is szeretnénk csinálni az utazás  alatt. Fontos azt is mérlegelni, hogy milyen álomutazást képzelünk el magunknak. Amikor pedig mindezeket leírtuk, irány a vadászat, hogy vajon mi is a legmegfelelőbb helyszín a számunkra.

Első kérdés, ami felmerülhet, hogy belföldön vagy külföldön töltsük el a szabadidőnket? Szeretnénk nektek ebben a kérdésben is egy kis segítséget adni, hogy miért is jó belföldön utazni. Mik azok az érvek, amik a belföld mellett szólnak.

Mindenekelőtt mérlegelni szoktuk az anyagiakat. A belföldi utazás mellett szól, hogyha a cégnek van céges nyaralója.  Az idén pedig sok kedvezményt vehetünk még itthon igénybe. Ha az utazási költségre gondolunk, akkor esetleg a tömegközlekedésnél igénybe vehető kedvezményeinket is kitudjuk itthon használni. Tehát belföldön egy-egy utazás olcsóbb lehet a számunkra.

Magyarország fürdők szempontjából is igen gazdag. Nagyon sok felújítás történt az idei évben. Hogyha szeretjük a vizet és a fürdőzést ez is egy nyomós érv lehet, hogy idén itthon töltsük el a szabad napokat.

Minden szálloda már felkészülten várja vendégeit és ennek érdekében fantasztikus élményekkel igyekszik gazdagítani a pihenő időnket. Gyermekeinket is gyakran tudjuk elengedni nekik szánt programokra, illetve mi is találunk a habitusunknak megfelelő koncertet, ahol szórakozhatunk. Tehát a belföldi utazásban ez is jó, hogy minden programot a saját nyelvünkön élvezhetünk mi is és a gyerekek is.

A nyelvi adottságok miatt itthon könnyen találhatunk az utazásunk alatt barátokat. Közösen tervezhetünk programokat és a gyerekek is újabb barátokra lelhetnek. Így, ha itthon maradunk talán több barátra is találunk egy-egy kikapcsolódáson.

Fontos lehet az itthon maradás abból a szempontból is, hogy bárhonnan, bármilyen helyzetből haza tudunk menni. Egy komolyabb cégvezetőnek fontos szempont. Illetve, ha a családunkban szüleink már idősebbek és szeretnék a közelben maradni.

Ha fontos nekünk, hogy az itthoni embereket támogassuk. Ha célunk figyelembe venni az utóbbi időszakot, tudhatjuk, hogy nehezen viselték a szállodák, vendéglátóipari egységek, múzeumok is az utóbbi időszakot. Ebben a helyzetben, ha most itthon maradunk, őket is támogatjuk.

Szempont lehet az is, hogy gyermekeink otthonosan kiránduljanak az országban. Ha szeretnénk nekik megmutatni múltunkat, akkor fontos, hogy itthon töltsük a nyaralást és megmutassuk, hogy milyen gyönyörű helyre születtek.

Utazzunk belföldön és fedezzük fel azokat a területeket, amiket még nem láttunk mi sem! Biztos vagyok benne, hogy kincseket találunk.

Mitruczky Szandra