„Füst Milán szerint a házasság négy lábon álló asztal. Három lábon billegve ugyan, de még éppen megáll, két láb azonban már nem tudja megtartani. Hasonlatában így ír: "Először is szeretnetek kell egymást. Másodszor hasonló kell, hogy legyen az életstílusotok. Harmadszor meg kell értenetek egymást szexuálisan. S negyedszer, a házasság gazdasági kapcsolat is.”

Úgy vélem nemcsak a házasságra, de a szerelmi kapcsolatokra is igaz ez a négy alappillér. Az első máris a szeretetteli lelki kapcsolódás. Tudjuk nagyon jól, hogy mindennapi rohangálásba és pénzhajhászólásban sajnos ezt nagyon nehéz megvalósítani. Gyakran idegesen jövünk haza és akkor már nem vágyunk arra, hogy hozzánk szóljanak. Vagy nagyon elfáradtunk és nincsen kedvünk beszélgetni sem. Tisztában kell lennünk ezen helyzettel, hogy nem a párunk a hibás és meg kell próbálnunk ebben a helyzetben is szeretettel viszonyulva hozzá elmondanunk, hogy mire vágyunk most. Ha így teszünk, meg is kapjuk. Mégis, ha ennyire egyszerű minden, minek is kell elmennünk nyaralni?! Bizonyított tény, hogy amikor elkezdünk leengedni, pihenni, kitárul a világ és egy másik szeletét mutatja nekünk. Talán újabb izgalmas dolgok derülhetnek ki párunkról és újra beleszerethetünk vagy mélyülhet a kapcsolatunk, mert most esetleg van időnk meghallgatni. Esetleg egy új helyzetbe kerülünk, amitől újra úgy érezzük, milyen jól döntöttünk és nekünk van a legjobb párunk. Mindezen pillanatokért pedig dolgoznunk kell. Meg kell engednünk magunknak a pihenést. El kell engednünk minden aggodalmunkat. Ki kell nyitnunk újra a szívünket a világ és a párunk felé. Izgalmakkal, gyermeki nyitottsággal megélni a pillanatokat, hogy megajándékozhasson az élet minket újabb csodákkal.

Ha esetleg kedves Férfi barátom olvasod cikkemet, íme néhány ötlet a nyaralásra! Kedves Nő barátom, ha te is itt vagy, kukkantsd meg, hogy a megfelelő helyre tereld önmagatokat!


Amit egy nyaralás előtt fontos meggondolnunk: Milyen célunk van a nyaralás alatt? Mit szeretnénk csinálni? Hova szeretnénk elmenni?

Azt gondolom, hogy az erre a kérdésre adott válasz már eléggé le is egyszerűsíti a helyeket ahová elmehetünk.

Még egy fontos szempont, ami az utóbbi időben számomra nagyon fontos lett. Felnőtt barát Hotel. Ezek azok a helyek, amik a legalkalmasabbak arra, hogy egy romantikus nyaraláson vegyünk részt párunkkal, mert ezeken a helyeken nem találkozunk gyerekekkel. Most a felnőttekké a főszerep. Ki kell tudnunk mondani, hogy a mi pihenésünk bizony most rólunk szól. Ha keressük a megfelelő helyet úgy vélem ezt is érdemes figyelembe venni.

Másik ilyen szempont, hogy melyik szállodát választották az év szállodájának. Nagyon sokat segíthet a választásban, utána már csak a szálloda holnapját kell megtekintenünk és kitalálni, hogy a környéken még milyen programok állnak rendelkezésünkre.

Mindent végig gondolva, úgy vélem, hogy lehetünk bárhol, de hogy együtt vagyunk és egymásra figyelünk az már egy óriási ajándék. Élvezzük ki még a nyár hátralévő napjait és legyünk minél több időt párunkkal, szeressük, randizzunk egy-egy napot vagy egy hetet, tápláljuk a szerelemünk tüzét.

Mitruczky Szandra