• 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma, szeletelve
  • 1 zeller szár, apróra vágva
  • 1 zeller gumó, apróra vágva
  • 4 alma, hámozva és negyedekre
  • néhány szál kakukkfű
  • 2 liter zöldség vagy csirkehúsleves
  • 2 dl tejszín
  • néhány zsályalevél
  • pirított mogyoró vagy reszelt friss torma a tálaláshoz

 

 

Elkészítés: 

 

Az olaj felét melegítsük fel egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a zellert és közepes lángon főzzük 10 percig. Adjuk hozzá a zellerzöldet, az almát, a kakukkfüvet és főzzük 2-3 percig. Adjuk hozzá az alaplét és a fűszereket, főzzük közepes lángon 30 percig, amíg a zeller meg nem puhul. Vegyük le a tűzről és turmixoljuk simára, keverjük hozzá a tejszín felét. Melegítsük fel a maradék olajat egy serpenyőben és pirítsuk meg a zsályaleveleket ropogósra. Tálaljuk pár csepp olívaolajjal, tejszínnel a tetején szórjuk meg a ropogós zsályalevelekkel, mogyoróval és reszelt tormával.

 

 

 

 

Forrás: http://receptexpressz.hu