- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma, szeletelve
- 1 zeller szár, apróra vágva
- 1 zeller gumó, apróra vágva
- 4 alma, hámozva és negyedekre
- néhány szál kakukkfű
- 2 liter zöldség vagy csirkehúsleves
- 2 dl tejszín
- néhány zsályalevél
- pirított mogyoró vagy reszelt friss torma a tálaláshoz
Elkészítés:
Az olaj felét melegítsük fel egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a zellert és közepes lángon főzzük 10 percig. Adjuk hozzá a zellerzöldet, az almát, a kakukkfüvet és főzzük 2-3 percig. Adjuk hozzá az alaplét és a fűszereket, főzzük közepes lángon 30 percig, amíg a zeller meg nem puhul. Vegyük le a tűzről és turmixoljuk simára, keverjük hozzá a tejszín felét. Melegítsük fel a maradék olajat egy serpenyőben és pirítsuk meg a zsályaleveleket ropogósra. Tálaljuk pár csepp olívaolajjal, tejszínnel a tetején szórjuk meg a ropogós zsályalevelekkel, mogyoróval és reszelt tormával.
Forrás: http://receptexpressz.hu
Szólj hozzá