Elsőre talán furcsának tűnik, de higgyék el, remek párosítás a gránátalma magja és a bárányhús.
Hozzávalók (4 személyre):
8 bárányborda hússzeleteket
½ csésze gránátalma mag
¼ csésze apróra vágott fekete olajbogyó
¼ csésze morzsolt feta
¼ csésze plusz 2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors
2 teáskanál aprított édeskömény
Elkészítés:
Keverjük össze a gránátalma magot, az olajbogyót, a fetát, ¼ csésze olajat és a petrezselymet egy tálban. Sózzuk, borsozzuk a báránybordákat, majd egy serpenyőben forró olajban 2-2 percig süssük mindkét oldalát. Közben melegítsük elő a sütőt közepes, 160 celsius fokra. Helyezzük a bordákat a grill rácsra, vagy sűtőserpenyőbe, és szórjuk rá az édesköményt. Locsoljuk meg a maradék 2 evőkanál olajjal. Süssük kb. 8-10 percig, amíg megfelelő puha és ropogós nem lesz. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük. Tálaláskor helyezzünk a bordákra az elkészített gránátalmamagos keverékből.
Összeállította: Tobak Viktória, főszerkesztő, www.elitemagazin.hu
Szólj hozzá