Elsőre talán furcsának tűnik, de higgyék el, remek párosítás a gránátalma magja és a bárányhús.


Hozzávalók (4 személyre):

8 bárányborda hússzeleteket

½ csésze gránátalma mag

¼ csésze apróra vágott fekete olajbogyó

¼ csésze morzsolt feta

¼ csésze plusz 2 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem

ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors

2 teáskanál aprított édeskömény


Elkészítés:

Keverjük össze a gránátalma magot, az olajbogyót, a fetát, ¼ csésze olajat és a petrezselymet egy tálban. Sózzuk, borsozzuk a báránybordákat, majd egy serpenyőben forró olajban 2-2 percig süssük mindkét oldalát. Közben melegítsük elő a sütőt közepes, 160 celsius fokra. Helyezzük a bordákat a grill rácsra, vagy sűtőserpenyőbe, és szórjuk rá az édesköményt. Locsoljuk meg a maradék 2 evőkanál olajjal. Süssük kb. 8-10 percig, amíg megfelelő puha és ropogós nem lesz. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük. Tálaláskor helyezzünk a bordákra az elkészített gránátalmamagos keverékből.

Összeállította: Tobak Viktória, főszerkesztő, www.elitemagazin.hu