
Jamie Oliver most sem hagyott minket új recept nélkül. Könnyed, 30 perc alatt elkészíthető tésztasaláta recepttel rukkolt elő. Nem csak finom, hanem egészséges is és a halételek kedvelőinek is az ínyére lesz! Akár egy piknikre vagy grill partira is elkészíthetjük!
Hozzávalók
4 marék zöldbab
400 g farfalle tészta
2 marék fekete olajbogyó
1 db citrom leve extra szűz olívaolaj
tengeri só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
1 db makréla
400 g cseresznye paradicsom
1 csokor petrezselyem levél
Elkészítés
Forraljunk fel sós vizet és tegyük bele a zöldbabot, majd főzzük 4 percig. A zöldbabot szedjük ki a forrásban lévő vízből, majd a tésztát is főzzük meg ugyan abba a vízbe, amibe a zöldbabot megfőztük. Az olajbogyót vágjuk fel apróra. A citrom levét facsarjuk ki és adjunk hozzá háromszoros mennyiségű olívaolajat. Ízesítsük sóval és borssal. A citromos, olívaolajas keverékhez adjuk hozzá a tésztát, a zöldbabot, az olajbogyót, a darabokra szeletelt makrélát és a cseresznye paradicsomot. Keverjük össze és hagyjuk pihenni min. 1 órát, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor szórjuk meg az apróra vágott, friss petrezselyem levelekkel.
Szólj hozzá