Jamie Oliver most sem hagyott minket új recept nélkül. Könnyed, 30 perc alatt elkészíthető tésztasaláta recepttel rukkolt elő. Nem csak finom, hanem egészséges is és a halételek kedvelőinek is az ínyére lesz! Akár egy piknikre vagy grill partira is elkészíthetjük!

Hozzávalók

4 marék zöldbab

400 g farfalle tészta

2 marék fekete olajbogyó

1 db citrom leve extra szűz olívaolaj

tengeri só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

1 db makréla

400 g cseresznye paradicsom

1 csokor petrezselyem levél  

Elkészítés

Forraljunk fel sós vizet és tegyük bele a zöldbabot, majd főzzük 4 percig. A zöldbabot szedjük ki a forrásban lévő vízből, majd a tésztát is főzzük meg ugyan abba a vízbe, amibe a zöldbabot megfőztük. Az olajbogyót vágjuk fel apróra. A citrom levét facsarjuk ki és adjunk hozzá háromszoros mennyiségű olívaolajat. Ízesítsük sóval és borssal. A citromos, olívaolajas keverékhez adjuk hozzá a tésztát, a zöldbabot, az olajbogyót, a darabokra szeletelt makrélát és a cseresznye paradicsomot. Keverjük össze és hagyjuk pihenni min. 1 órát, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor szórjuk meg az apróra vágott, friss petrezselyem levelekkel.