A húsvéti menüsorból nem maradhat ki a különböző módon pácolt bárányborda.


Hozzávalók(6 főre):

2 bárányborda, vagy 12 szelet bárányhús

A páchoz:

1 fej vöröshagyma lereszelve

2 evőkanál felaprított fokhagyma

3 ek. friss citromlé

1 citrom és egy narancs héja lereszelve

1 kk. őrölt szegfűbors

1 kk. őrölt cayenne-i bors

2 kk. kakukkfű

1 ek.dijoni mustár

1,2 dl olívaolaj


Elkészítés:

A páchoz valókat turmixszoljuk össze. Helyezzük a húst egy üveg edénybe, és vonjuk be páccal. Tegyük hűtőbe minimum 6 órára, de jobb, ha egy egész napra. Sütés előtt helyezzük a báránybordát serpenyőbe és magas hőfokon mindkét oldalát pirítsuk meg. Ezt követően tegyük 180 C fokra felmelegített sütőbe és addig süssük, amíg a közepe is átsül. (kg.10-12 perc). Akkor finom a bárányborda, ha kívül ropogós, belül viszont porhanyós, egy kicsit véres. Ha egyben sütjük meg a húst, akkor tálalás előtt a bordák mentén szeleteljük fel. Kínálhatjuk párolt zöldségekkel vagy friss salátaágyon.

Összeállította: Tobak Viktória, főszerkesztő, www.elitemagazin.hu