Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 zellerszár
  • 1 közepes méretű krumpli
  • 2 liter csirkehús- vagy zöldséglé
  • 50 dkg friss borsó
  • 20 dkg vízitorma
  • őrölt bors
  • 1,5 dl tejföl
  • extra szűz olíva olaj

Elkészítés

  1. Hevítsünk kevés olajat egy serpenyőben. Majd tegyük bele a felkockázott hagymát és zellert. Vegyük lejjebb a tüzet, majd fedővel a tetején pároljuk körülbelül 10 percen keresztül, míg a hagyma be nem üvegesedik.
  2. Adjuk hozzá a felkockázott krumplit és a hús-, vagy zöldséglevet, majd forraljuk körülbelül 10 percig, míg a krumpli meg nem fő. Ezután tegyük hozzá a friss borsót és a vízitormát, majd forraljuk további 5 percen keresztül, míg a borsó puha nem lesz.
  3. Vegyük le a tűzről a serpenyőt. Dolgozzuk össze turmixgéppel a levest, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal.
  4. Tálaláshoz keverjünk egy-egy kanál tejfölt a tányér levesbe, adjunk hozzá pár csepp olíva olajat, és kínáljunk hozzá ropogós kenyérdarabkákat és vajat.

Jó étvágyat!

 

forrás: http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/summer-pea-and-watercress-soup/