Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 2 zellerszár
- 1 közepes méretű krumpli
- 2 liter csirkehús- vagy zöldséglé
- 50 dkg friss borsó
- 20 dkg vízitorma
- só
- őrölt bors
- 1,5 dl tejföl
- extra szűz olíva olaj
Elkészítés
- Hevítsünk kevés olajat egy serpenyőben. Majd tegyük bele a felkockázott hagymát és zellert. Vegyük lejjebb a tüzet, majd fedővel a tetején pároljuk körülbelül 10 percen keresztül, míg a hagyma be nem üvegesedik.
- Adjuk hozzá a felkockázott krumplit és a hús-, vagy zöldséglevet, majd forraljuk körülbelül 10 percig, míg a krumpli meg nem fő. Ezután tegyük hozzá a friss borsót és a vízitormát, majd forraljuk további 5 percen keresztül, míg a borsó puha nem lesz.
- Vegyük le a tűzről a serpenyőt. Dolgozzuk össze turmixgéppel a levest, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal.
- Tálaláshoz keverjünk egy-egy kanál tejfölt a tányér levesbe, adjunk hozzá pár csepp olíva olajat, és kínáljunk hozzá ropogós kenyérdarabkákat és vajat.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/summer-pea-and-watercress-soup/
Szólj hozzá