Adományozz KMÉ-védjegyes élelmiszereket!
A szeretetteljes, boldog karácsony mindenkinek jár! Érdemes ilyenkor azokra is gondolni, akiknek az étel és a meleg ruha miatti aggódásról szól az ünnep. Segítünk, hogy az olaj-konzerv-száraztészta háromságon túl, milyen kiváló minőségű élelmiszereket adományozhatunk, sőt, egy kiváló minőségű vajas keksz egy másik család karácsonyát is ünnepivé varázsolhatja.
Ha rászoruló családokon szeretnénk segíteni, a legjobb megoldás az élelmiszer-adományozás. Ezzel biztosan nem lövünk mellé, különösen karácsonykor nem, amikor a nehéz helyzetben élők is arra vágynak, hogy együtt leüljenek az ünnepi asztal köré. Fontos, hogy mindig figyeljünk a lejárati időre és csak olyan élelmiszert adományozzunk, amit mi is szívesen elfogyasztanánk. A KMÉ azért kutatja a kiváló minőségű élelmiszereket, mert azt vallja, hogy a magas minőség mindenkinek jár! Miért ne adományozhatnánk akkor védjegyes élelmiszert?
A száraztészta az egyik legjobb választás. Szinte minden fajtából elérhető már a KMÉ-védjegyes is. Tartós élelmiszer, így nem kell attól félnünk, hogy megromlik, nagyobb tételben is adományozhatunk belőle, hiszen könnyű, gyors, de változatos ételeket lehet belőle készíteni.
A tartós, UHT tej nem igényel hűtést, tehát az is kerülhet a csomagba. Kiváló minőségű tejből, sőt tejszínből is minőségibb ételek kerülhetnek az asztalra. Ráadásul laktózmentes verzió is elérhető belőlük. Így ha kisebb is a „mentes” csomagunk, nagyobb segítséget jelenthet. Hiszen a laktózmentes élelmiszerek ára mindig magasabb.
Bár a KMÉ-nél számos hűtést igénylő védjegyes termék is van, ilyeneket nem ajánlott adományozni, csak akkor, ha minden szakaszban (például az átadás során és azt követően is) biztosítottak a biztonságos tárolási körülmények.
KMÉ-védjegyes szalámi rúdból is elérhető már többféle, paprikás, csemege, csípős. Ezek is biztonsággal adományozhatók, bontatlan csomagolásban nem romlanak meg szobahőmérsékleten, bár nem ez az ideális tárolási módjuk.
Ha friss, akkor kerülhet a csomagba kiváló minőségű vajaskifliből vagy vajas foszlós kalácsból is, de feltétlenül írjuk rá a csomagolás dátumát, és ha szervezetnek adjuk, akkor tudassuk velük, hogy pékáru is van az élelmiszerek között.
Ha személyesebbé szeretnénk tenni az adományunkat, süssünk házi vajas kekszet! Mutatunk hozzá egy receptet, ami jól zárható dobozban hetekig eláll.
• 225g KMÉ-vaj
• 130g porcukor
• 1 tojás
• 1 tk vaníliakivonat
• 250g liszt
• 1 tk sütőpor
• egy csipet só
A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást és a vaníliakivonatot. A liszttel elkevert sót és sütőport a habos masszához szitáljuk, majd óvatosan összeforgatjuk.
Habzsákba kanalazzuk és sütőpapíros tepsire karikákat nyomunk belőle. 180 fokon 10-12 percig sütjük.
Ízesíthetjük, variálhatjuk kedvünk szerint, csokiba is márthatjuk.
Készítéskor fokozottan figyeljünk a személyi és konyhai higiéniára! Célszerű egy, a doboz mellé tett cetlin feltüntetni a készítés idejét, valamint a felhasznált alapanyagokat.
Szólj hozzá