Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Rend a lelke mindennek

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2017/11/07 0 hozzászólás Tippek, tanácsok,

 

Tippek a téli nagytakarításhoz

 

 

 

 

 

 

Lassan beköszönt a tél. A háziasszonyok ilyenkor már az ünnep előtti nagytakarításra készülnek, hogy ragyogjon a lakás. „Rend a lelke mindennek.” – tartja a mondás.  Három hasznos tippel segítünk, hogy a takarítás ne nyűg legyen. Az idő drága. Energiát és pénzt is spórolhatunk, ha megfogadjuk  a tanácsokat.

 

 

Osszuk be időt

 

Gondoljuk át, hogy mikor, melyik helységet takarítsuk ki és mennyi időt szánunk rá. Ha az egyik nap csak 2-3 óránk van a takarításra, akkor olyan helységet válasszunk, melyet ki lehet takartani ez idő alatt. Semmikép se kezdjünk bele egyszerre több dologba, mert akkor biztos lesz a káosz.

 

 

 

 

Vessük be a házi praktikákat

 

A tisztitószerekben rengeteg káros anyag található, amelyek káros hatással lehetnek az egészségre. Gondoljuk végig, hogy mivel takarítunk, hiszen nagyanyáink korában sem volt tisztítószer, mégis megoldották a takarítást vegyszerek nélkül is. Nézelődjünk az interneten. Rengeteg hasznos tanácsot gyűjthetünk össze. Például tökéletes vegyszermentes vízkőoldó az ecet. A szódabikarbóna használható a makacs zsírfoltok ellen és az ékszerek fényesítésére is alkalmas.

 

 

 

 

Ablaktisztítás egyszerűen

 

Nem kell megvenni a boltokban a legdrágább ablaktisztítókat, hiszen mi is meg tudjuk csinálni a tökéletes tisztítószert. Keverjünk össze ecetet, vizet, mosogatószert és már kész is van az ablaktisztitó. Eltávolítja a szennyeződéseket és csíkmentesen le tudjuk takarítani az ablakokat.

 

 

 

 

Kép forrás

https://www.ktakaritas.hu/

http://www.jobhuntersbible.com/articles/view/the-pain-of-time

https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-apple-cider-vinegar

https://www.today.com/series/how-often-should-you/how-clean-windows-t21161

 

 

Szólj hozzá!