Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Szárazon grillezett csirkemell gyömbérrel, kínai zöldséggel és metélttel, fűszeres leves egyvelegben

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2018/04/09 0 hozzászólás Receptek,

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 liter csirke alaplé
  • 1 púpozott evőkanál vékonyra szeletelt gyömbér
  • 1 gerezd szeletelt fokhagyma
  • 30-40 dkg kínai zöldség (kínai kel, kínai brokkoli)
  • 50 dkg metélt tészta
  • 1-2 db közepes, apróra vágott chili paprika
  • 1 marék összetépdelt koriander levél
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1 db citrom

 

Elkészítés:

 

Filézzük ki a csirkemellet, szedjük le a bőrét és a felesleges zsiradékot. Forró serpenyőben süssük meg mind a két oldalát, majd hagyjuk pihenni körülbelül 3 percet. Forraljuk fel a csirke alaplevet, adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagymát, majd kis lángon főzzük tovább. Adjuk hozzá a zöldségeket. Főzzük ki a tésztát forró, sós vízben, majd osszuk szét 4 leveses tálkába a zöldségeket és a tésztát is. Rakjuk rá a sült csirke szeleteket, hintsük meg chili paprikával, korianderrel és szójaszósszal, és facsarjunk bele egy-két csepp citromlét.

 

 

 

 

Forrás: Jamie Oliver - A Pucér Szakács 

Szólj hozzá!