"Ha anya jól van, mindenki jól van!" – a mottónkkal már nem árulunk el nagy újdonságot nektek, hiszen tudjátok, mi azért vagyunk, hogy jól legyetek, s azt is hirdetjük, hogy egy család az anyától funkcionál, ahhoz pedig, hogy minden flottul menjen az kell, hogy anya formában legyen.

Manapság „formában lenni” azt jelenti, hogy az ember aktív pihenéssel tölti az idejét, sportol, sétál, közösségbe jár, hobbija van, ez pedig mind szép és jó, mi is nagyon ajánljuk ezeket a programokat, viszont lássuk be, hogy a jól léthez néha az kell, hogy totálisan elengedjünk mindent. Ilyenkor nem szeretnénk sehova sem menni, senkivel beszélni, gondolkodni, vagy bármit csinálni… ilyenkor az egyébként ezer szálon pörgő anya csak úgy van. Épp, hogy létezik. 

Ezekhez a pillanatokhoz pedig a következő alkotóelemek dukálnak: egy db kényelmes kanapé, egy kispárna, egy pokróc, egy lenémított vagy maximum rezgő módba tett mobil, egy tál popcorn, vagy bármilyen diéta specifikus (illetve totálisan bűnöző) finomság és egy jó sorozat, amiből akár két-három részt is le lehet pörgetni egyben, ameddig az apraja, meg a nagyja nincs otthon. 

A feltételt az egyedülléthez nem, és a nasit sem tudjuk biztosítani, viszont egy-két figyelemreméltó sorozatot szívesen ajánlunk ezekre a pihentető kanapé kuckózásokra. 


Emily Párizsban 


Ha láttál még cukit… Körülbelül ez volt az első gondolatom miután vagy két részt néztem meg egy ültő helyemben Emily Cooper amerikai markeringes párizsi kalandjaiból. Tényleg nincs jobb szó: cuki. Nagy csodát, tanulságokat ne várjuk, de azt gondolom, hogy ezekhez az éppen létezős pillanatokhoz nem is a magavas gondolatok passzolnak. A cselekmény izgalmas, a világ, amit elénk tárnak látványos, a helyszínek szemképráztatók, Emily ruhái inspiratívak és valahogy az egész műsort belengi egy kedves báj. Ráadásul már három évad jelent meg, tehát a könnyed kikapcsolódásra vágyó anyuka heteken át nem kell, hogy új műsor után keresgéljen. 


GLOW 


Akartok valami merészet? Nos, ebben az esetben jó szívvel ajánlom a  GLOW-t , ami 1980-as évek beli női pankráció műfajának kialakulásáról szól. Igen, első olvasatra tényleg kicsit bizarr a téma, de a verekedős műfaj ellenére ez egy habkönnyű vígjáték, rengeteg érdekes, szerethető karakterrel, akikért izgulhatunk, és akiknek szurkolhatunk, s akiknek végig követhetjük a személyes fejlődését. 


Szentjánosbogár lányok 

A Firefly Lane egy tipikus amerikai kisváros átlagos kisutcája, ahol két tizenéves lány örökre szóló barátságot köt. Teljesen különböző világból jönnek, és ők maguk is olyanok, mint a tűz és a víz, mégis Tully meg Kate együtt lesz teljes. A Szentjánosbogár lányok már nem olyan könnyed, mint az előbb ajánlott két sorozat, van mélysége, mondandója, s bizony néha el is pityeredik az ember, de közben mégis balzsam a léleknek, mert megmutatja milyen szépek, összetettek és törékenyek az emberi kapcsolatok. 


Ferenczy Boglárka