Így piknikezz kiválóan a Piknik világnapján!


Ahogy melegszik az idő, úgy nő a szabadban töltött órák száma. Tudtad, hogy június 18-án tartják a piknik világnapját? Ha eddig nem ülted (feküdted egy pléden a parkban), most itt az ideje! Csak némi előkészület és jó társaság kell hozzá, mi pedig segítünk néhány ötlettel, hogy a kiválóság se maradjon ki a piknikkosárból. 


Leteríteni egy plédet egy parkban vagy egy tisztáson, kipakolni a finomabbnál finomabb falatokat, majd kényelmesen elheveredni, amíg a gyerekek játszanak: minden szülő álma. A piknikezés tökéletes színtere lehet a családi összejöveteleknek, születésnapok megünneplésének és baráti csevegéseknek egyaránt. 

Brunch, uzsonna, estebéd, mindegy, hogy milyen napszakban, hányan és hol kerítünk rá sort, a piknikezésnek megvan a maga romantikus hangulata. A szabadtéri lakomák egyetlen nehézsége, hogy általában asztal nélkül kell elfogyasztani a fogásokat. Szendvicsek, sós-és édes sütemények, mártogatók és gyümölcsök színes palettája azonban rengeteg lehetőséget rejt. 

Használjuk ki a spenótszezont és süssük friss, leszárazott parajlevelekkel a piténket, de csakis kiváló minőségű vajjal!  KMÉ-túró és friss kapor is elég ütős páros. Az erős, akár füstös ízű sajtok remekül illenek hozzá. A pitét édesen is elkészíthetjük, de ebből a tésztából akár vajas kekszeket is süthetünk, sőt azokat csokiba is márthatjuk. A réteseket sem hagynánk ki a menüből: egyrészt a bolti rétestésztából tényleg nagyon egyszerűen és gyorsan összedobhatjuk, tölthetjük kiváló túróval, és a már kész rétesrudak simán szeletelhetők, nagyon könnyen csomagolhatók. Lehet pályázni kiváló minőségű szamócára is, aminek most éppen szezonja van. 

A pikniknél a megfelelő folyadékbevitelre is gondolnunk kell, szamócából mi magunk is készíthetünk szörpöt, akár tartósítószer nélkül is. 

Végy egy nagy adag kiváló minőségű vajat és sajtot, dobj hozzá védjegyes tejfölt, lisztet és tojást, az élesztőt kiváló minőségű tejben futtasd fel, ízesítsd (akár medvehagymával) és süss kiváló minőségű pogácsát a piknikre. 

A felszeletelt zöldségeket egy adag kiváló minőségű, fűszeres, fokhagymás tejfölbe is mártogathatjuk. 

A legkézenfekvőbb azért mégiscsak a szendvics, ami minden ízében is kiváló lehet. Védjegyes kifli vagy kalács, vaj, sajt mellé válasszunk bármilyen ízű (paprikás, csemege, csípős) KMÉ-szalámit, és már indulhatunk is.

Persze, tudjuk, magyar ember nem mozdul egy tapodtat sem rántott hús nélkül! A panírozott kiváló minőségű húst tegyük zsemlébe némi védjegyes sajttal és karamellizált hagymával és egészen új élményt kapunk. 

Szervezhetünk tematikus pikniket is akár. A téma lehet egy szín – és akkor minden piros. De tényleg minden. A pokróc, a szörp, a poharak, az evőeszközök, a szalvéta, a süti epres, a kenyérre való krém paprikás. De a téma lehet egy nemzet is, olasz zenével, pizzával, grissinivel, paradicsommal és limoncelloval. 

Egy kis szervezés és a minőségi dolgoknak semmi sem szabhat határt!

Nébih