Kevesebb napsütés, eső, hó, hideg reggelek és éjszakák. Ezek miatt sokan a hátuk közepére sem kívánják a telet. Az sem segít, hogy ilyenkor nagyobb eséllyel lehetünk betegek, gyakrabban érezzük, hogy rossz a kedvünk, nincs energiánk. Azonban, ha figyelünk arra, hogy megfelelő vitaminokat és minőségi alapanyagokat fogyasszunk, simán átvészeljük a hidegebb évszakokat. Ebben is számíthatsz a KMÉ-re!
Télen kinézünk az ablakon és ha van, biztosan arra vágyunk, hogy meghemperegjünk a friss hóban! Aztán kilépünk az utcára és rájövünk, hogy a hőmérséklet is a telet jelzi. De nem kell szenvedéssel telnie ennek az időszaknak. A megfelelő vitaminpótlás (ki nem felejtve a D-vitamint) ilyenkor különösen fontos. A tél veteményesében is bőven akadnak olyan zöldségek és gyümölcsök, amik igazi vitaminbombák. A tudatos, kiegyensúlyozott táplálkozással támogathatjuk az immunrendszerünket.
Ha a nyári energiaszintünket szeretnénk tartani, akkor ebben az időszakban különösen fontos, hogy minőségi alapanyagokat fogyasszunk. Vagyis olyanokat, amiknek a beltartalmi értéke is magas minőségű. Lehet ijesztőnek tűnik, hogy egy újabb adatra kell figyelni a termékek címkéjén, de nyugalom, a KMÉ megteszi ezt helyetted.
A KMÉ arra hivatott, hogy a legjobb minőségű termékek viselhessék a KMÉ-védjegyet a lehető legtöbb termékkategóriában. A védjegyet elnyert termékeknek számos követelménynek kell megfelelni, köztük a beltartalmi értéknek is.
A KMÉ a magas minőséget a gyártási, előállítási technológia és a fenntarthatóság szempontjából is garantálja. Gondolhatjuk, hogy egy kefir vagy egy rúd szalámi nem nagy szám így télen. De ha az bizonyítottan kiváló minőségű, akkor garantáltan támogatjuk vele a szervezetünket!
A hideg estéket azonban nemcsak egy jó vastag takaróval és pulcsival, hanem lélekmelengető forró italokkal is átvészelhetjük. Ha már unjuk a megszokott ízeket, érdemes kísérletezni néhány izgalmas fűszerrel. Hoztunk néhány ötletet, ami egy jó film, könyv, de egy baráti beszélgetés mellé is megállja a helyét. Egy közös van bennük, a kiváló minőségű tej.
Az egyik ilyen az aranytej vagy más néven kurkumás tej. Mézet, őrölt kurkumát, fahéjat, egy kevés őrölt borsot, ízlés szerint gyömbért összekeverünk, majd felöntjük 2 dl meleg, de nem forró KMÉ-tejjel.
A forró csokinak nincs párja. KMÉ-tej, KMÉ-tejszín és annyi csoki, amennyit nem szégyellünk. Ezt összemelegítjük, a többi a képzeletünkre van bízva, hiszen naranccsal, fahéjjal, karamellel is felturbózhatjuk.
A Harry Potter rajongók kipróbálhatják a tejes-karamellás ízű vajsört is. Egy kis edényben felolvasztjuk a vajat, karamellizáljuk rajta a cukrot, majd óvatosan ráöntjük a tejet és hozzáadjuk a fahéjat és a vanília kivonatot. Alaposan megkeverjük, hagyjuk felforrni, majd levesszük a tűzről és tejszínhabbal tálaljuk.
Szólj hozzá