Decemberben lelassulunk, megpihenünk, átadjuk magunkat a családnak, a pihenésnek, hogy aztán januárban újult erővel vessük bele magunkat a munkába. Ez a KMÉ-nél sincs másképp, megújult erővel, energiával és elvárásokkal tele vágunk bele 2025-be! Ami soha nem változik, az a magas minőség iránti elkötelezettség.

Ha KMÉ-védjegyekkel ellátott élelmiszereket választunk, biztosak lehetünk benne, hogy minőségi termék mellett döntünk. A védjegyrendszer mögött egy egyedülállóan komplex vizsgálati rendszer áll, amelynek alapját adja a Nébih. Ráadásul a KMÉ-minőséghez tartoznak fenntarthatósági szempontok is, így az élelmiszer-biztonságon túl, a környezetünk védelme is fókuszba kerül.

Szerencsére már nem is olyan egyszerű sorra venni, mi mindenre lehet már pályázni. 

A vajjal készült foszlós kalács, vagy a szeletelt toast – és szendvicskenyér kiváló reggeli alapanyag lehet, de már a májasok is versenyben vannak a védjegyért. 

Mindenféle húsból (csirke, sertés, pulyka, marha, kacsa, liba, hal) is keresi már a legjobbat a KMÉ. 

Az alapélelmiszerek között a burgonya és a vöröshagyma szintén pályázható.  

De a zöldségek sora is egyre bővül. Paprika, paradicsom, kígyóuborka, csemegeuborka, sütőtök, sárgarépa, petrezselyemgyökér és pasztinák, sőt alma és szamóca is pályázhat már kiváló minősítésre. 

Kiváló italok is rajthoz álltak, ilyen a gyümölcsszörp vagy a közvetlen préselésű almalé és gyümölcslevek. 

A nehéz, rohanós napokon sokan nyúlunk a mélyhűtőhöz, hogy gyorsan valami finomat kell főzni. Jó hír, hogy gyorsfagyasztott zöldborsó, morzsolt csemegekukorica és zöldbab is szerepel már a pályázható termékek között.  

Aki rendszeresen süt (pékárut, süteményeket), annak különösen fontos, milyen minőségű alapanyagot használ. Két alapvető hozzávalóra, a lisztekre és tojásra is lehet már pályázni. 

Gabona-, és reggelizőpehelyhek, valamint puffasztott szeletek és ropogtatni valók előtt is nyitva az út a KMÉ-védjegy felé. 

Tejtermékek (sajt, túró, vaj, tejföl, joghurt, tejszín, tej, mascarpone) laktózmentes változatban is, szalámik, virsli, kifli, mindenféle száraztészta, hal és csirkehús már rendelkezésre áll védjeggyel ellátott kiváló minőségben a boltok polcain. 

És hol van még a vége… 

Az új évben se mondjunk el a minőségről! A KMÉ azért dolgozik, hogy a lehető legtöbb alapanyagból használhassuk a legjobbat! A lendület új, de az elhivatottság a régi.