Tombol a nyár, a rekkenő hőségben már mindenki a pihenés után vágyakozik. De mivel töltsük meg a kiérdemelt szabadidőt? Hoztam pár tippet! 


Ha aktív pihenésre vágysz, válassz ki egy úticélt, ahonnan csillagtúrával több várost, helyszínt el tudsz érni. Tökéletes választás például Olaszország szerelmeseinek Toszkána. Firenze romantikus városából Pisa a méltán híres ferde toronnyal, Siena, mely az ország egyik legszebb városaként van nyilvántartva, Montalcino bájos kis települése, és Monteriggioni a klasszikus ciprusfáival is könnyen elérhető. 

A családi rafting igazán kalandos program lehet, hiszen felejthetetlen élményt nyújt a család összes tagja számára. Szlovéniában csodás környezetben, autóval akár pár óra alatt elérhető szórakozási lehetőséget biztosít. 

De nem muszáj természetesen külföldre utazni, hiszen Magyarország is olyan kincseket rejt, melyeket érdemes felfedezni. Ilyen például a Zemplén-hegység több apróbb falva, a Fűzéri várból pedig olyan lélegzetelállító látvány tárul elénk, mintha Toszkánában lennénk. Ha pedig gyerekekkel tervezel programot, akkor ne hagyd ki a sátoraljaújhelyi kalandparkot sem. 

Amennyiben a sűrű hétköznapok után nem vágysz másra, csakhogy feltedd a lábad és végre elolvass egy könyvet, vagy koktélt szürcsölgess a tengerparton, akkor Egyiptomot Neked találták ki. Én tavaly nyáron jártam ott, és tekintve, hogy Európán kívül húzós roaming díjak vannak, így csak külön telefonkártya megváltásával tudsz internet összeköttetésben lenni a külvilággal, máskülönben be kell érned a hotel wi-fijével. Nos én hamar beláttam, hogy ennél hatékonyabban nem is lehetne az ember rákényszerítve arra, hogy ne nyomkodja a telefonját. Az okos készülékek rögtön a szobában maradtak, mi pedig csak süttettük a hasunkat, hatalmas Uno kártyapartikat tartottunk és búvár felszereléssel felfedeztük a Vörös-tenger álomszép élővilágát. 

Így tehát az én új kedvenc üdülési formám a “semmittevés a semmi közepén” lett. 

Erre persze bármilyen tenger-, vagy vízpart megfelelő, de akár a kerted, teraszod, erkélyed is. A lényeg, hogy végre azzal töltsd a nyaralást, amire a szíved mélyén igazán vágysz. Elő egy jó könyvvel, pár keresztrejtvénnyel, a grillfelszereléssel, a rég nem látott társasjátékkal… és az sem bűn, ha másra nem vágysz, csak egy jó kiadós alvásra, henyélésre, végtelen filmnézésre. 

A hangsúly a feltöltődésen van. És azon, hogy megéld az adott pillanatot úgy, ahogy az számodra a legjobban esik.  Akár aktív, akár passzív pihenésre vágysz és készülsz, látogass meg minket 2022.07.14-16. között Balatonon és szurkolj nekünk, hiszen idén egy Apja-Fia hajóval indulunk a Kékszalagon! 


Jó szelet, és persze jó nyaralást, kellemes pihenést kívánok!

Kovács Lili

Csak a Nőknek Magazin és Női Klub ügyvezető igazgató